Szerző: roberto

2001. december 3. 23:42

Street Performer Protocol: utcai előadókhoz hasonlóan próbál a Mandrake disztribúciójának fejlesztésére fordítható pénzhez jutni

[MandrakeSoft] Akinek tetszik amit csinálunk, és hajlandó érte fizetni is, hát tegye meg -- vallja a MandrakeSoft. Az elmúlt héten egészen furcsa sajtóközleményt bocsátott ki a francia cég, amelyben arra kéri felhasználóit, hogy csatlakozzanak a Mandrake Felhasználói Klubhoz . Ezzel kifejezhetik a cég jelenlegi szoftverpolitikájával való egyetértésüket.

MandrakeSoft[MandrakeSoft] Akinek tetszik amit csinálunk, és hajlandó érte fizetni is, hát tegye meg -- vallja a MandrakeSoft. Az elmúlt héten egészen furcsa sajtóközleményt bocsátott ki a francia cég, amelyben arra kéri felhasználóit, hogy csatlakozzanak a Mandrake Felhasználói Klubhoz. Ezzel kifejezhetik a cég jelenlegi szoftverpolitikájával való egyetértésüket.

A klubtagság már havi öt dollárnak megfelelő összegért elérhető, de lehet valaki Platinum fokozatú klubtag is, ez havi 100 dollár kiadással jár. A tagok közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a Mandrake fejlesztőivel, befolyásolhatják a disztribúció alakulását, kedvezményeket kapnak a Mandrake termékeiből, stb., stb...

A klubtagság által befizetett összegből a MandrakeSoft azt szeretné biztosítani, hogy ne kelljen forrásokat megvonnia a Linux Mandrake fejlesztésétől a sokkal jövedelmezőbb tevékenységek (kereskedelmi termékek és szolgáltatások) javára. A cég Linux-disztribúciója jelenleg szabadon elérhető, a speciális kiegészítések mind GPL licencelésűek, ám ebből a cégnek nincs közvetlen bevétele.

A MandrakeSoft ötlete tehát az, hogy a Street Performer Protocol (SPP) irányelveit követve próbálja megteremteni a közvetlen bevételt nem termelő fejlesztési munkák pénzügyi hátterének egy részét. A Street Performer Protocol-ról, annak lehetőségeiről, és az ahhoz vezető útról a rangos online folyóirat, a First Monday egyik régebbi számában olvashatunk bővebben. A SPP üzleti modell lényege röviden: a szerző elkészít valamit, amit ingyen ad át közönségének, majd addig vár, amíg elegendő adomány nem gyűlik össze egy újabb munka, újabb verzió kiadásához.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.