:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 3. 17:29

Linux fejlesztői pályázat Sharp Zaurus kéziszámítógépekre

A Sharp Zaurus kéziszámítógépen futó Linux-változat fejlesztője, a Trolltech versenyt hirdet alkalmazásfejlesztők számára.

A Sharp Zaurus kéziszámítógépen futó Linux-változat fejlesztője, a Trolltech versenyt hirdet alkalmazásfejlesztők számára.

A vállalat nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a Sharp Zaurus SL-5000D kéziszámítógépére, no meg a Qtopia alkalmazási környezetre. Bár a kéziszámítógép egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban, a Sharp állítása szerint a programozók már hozzájuthatnak a fejlesztőkészletekhez.

A Trolltech öt kategóriában (játék, szórakozás, üzlet, segédprogram, kommunikáció) várja a pályamunkákat. Először egy béta állapotú, x86-ra írt programot kell eljuttatni a zsűrihez január 15-ig, a legígéretesebb 60 pályamunka szerzői számára a Trolltech ingyenesen biztosítja a Sharp kéziszámítógép fejlesztői változatát. A végleges, Sharp Zaurus-ra írt szoftvereket február 11-ig lehet leadni.

A verseny fődíja 10 ezer dollár készpénz, egy nagyképernyős Sharp TV, egy hifiberendezés és egy notebook. A kategóriák első helyezettjei szintén Sharp notebookot kapnak.

A pályázat december 4-én indul, részletek a contest.trolltech.com/ weboldalon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.