:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 29. 11:22

Széles iparági támogatottságnak örvend a Serial Attached SCSI specifikáció

[Mmd] A Compaq Computer Corp., az IBM, az LSI Logic, a Maxtor valamint a Seagate tegnap bejelentette a Serial Attached SCSI Working Group munkacsoport megalakulását, amely független és nyílt ipari konzorciumként fejleszti ki az SCSI új specifikációját.

[Mmd] A Compaq Computer Corp., az IBM, az LSI Logic, a Maxtor valamint a Seagate tegnap bejelentette a Serial Attached SCSI Working Group munkacsoport megalakulását, amely független és nyílt ipari konzorciumként fejleszti ki az SCSI új specifikációját.

A Serial Attached SCSI Working Group feladata, hogy vezető ereje legyen az új soros, pont-pont kapcsolatot megvalósító vállalati eszközinterfész definiálásában, amely átemeli az SCSI protokoll készletet és a tároló eszközök széles ár/teljesítmény tartományában ad támogatást. A munkacsoport nyílt fórum, amely aktívan ösztönzi további technológiai cégek részvételét és hozzájárulását az új specifikációk kifejlesztésében.

A felsoroltakon kívül az Adaptec, a Fujitsu, a Hitachi, a QLogic, a ServerWorks, és a Western Digital is bejelentett, hogy támogatja a Serial Attached SCSI Working Group kezdeményezést.

"A Serial Attached SCSI logikus lépés a jobb, közép kategóriájú tároló technológia növekedésében és fejlődésében, a belső és közvetlenül csatlakoztatott tárolóeszközöket alkalmazó felhasználók számára. Ez a megoldás ugyanazon a kipróbált, megbízható, robosztus és nagy teljesítményű SCSI technológián alapul, amelyet immár több mint húsz éve alkalmaznak a tárolásban" -- mondta Harry Mason a Serial Attached SCSI Working Group munkacsoport igazgatója. "Fontos lehetőség, a Serial Attached SCSI számára a kritikus felhasználók ipari szabványok iránti igényeinek, az egységes kábelezésnek és a más soros eszközökkel való kompatibilitásnak."

A Serial Attached SCSI át fogja emelni az ipari szabványokat a párhuzamos SCSI és a Serial-ATA technológiából, hogy olyan belső kapcsolat megoldást nyújtson az informatikai menedzsereknek és integrátoroknak, amely a soros tároló eszközök széles skálájának közös csatlakoztatását teszi lehetővé rugalmasan és problémamentesen.

A Serial Attached SCSI végső specifikációját a munkacsoportban széles körűen képviselt ipari partnerek és a megfelelő ipari szabványügyi szervezetek határozzák majd meg. A specifikáció eleget tesz majd a sokkal rugalmasabb tároló rendszerek iránti övetelményeknek, folytatva a megbízhatóságra és költséghatékonyságra való koncentrálást.

Az iparág részvétele és együttműködése különösen fontos lesz az új specifikáció kialakításában mind az interfész, mind pedig az eszköz technológia számára. A Serial Attached SCSI technológia célja, hogy kiegészítse az ATA technológia fejlődését a belépő szintű kiszolgálók piacán, valamint hogy folytassa a Fibre Channel alkalmazását az olyan fejlett tároló konfigurációkban, mint a SAN és a NAS megoldások. A Serial Attached SCSI termékek a becslések szerint 2004-ben jelennek meg majd a piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.