Szerző: roberto

2001. november 7. 22:13

Még biztonságosabban: OpenSSH 3.0

[LinuxToday, OpenSSH.com] Megjelent az SSH szabad implementációjának hármas változata. Az új OpenSSH teljes SSH1 és SSH2 támogatást nyújt, alapértelmezésként az utóbbit használja. Aki nem ismerné, ez az a szoftvercsomag, amely a telnet és az rlogin helyett a kódolt adatátvitellel dolgozó ssh-t, az rcp helyett az scp-t, az ftp helyett pedig az sftp kliensoldali parancsot biztosítja, a szerveroldalon pedig az sshd démon segítségével gondoskodik arról, hogy adataink ne legyenek egyszerűen lehallgathatóak. Linuxos forráskód és előre fordított bináris csomagok a www.openssh.com -ról kiindulva tölthetőek le.

OpenSSH[LinuxToday, OpenSSH.com] Megjelent az SSH szabad implementációjának hármas változata. Az új OpenSSH teljes SSH1 és SSH2 támogatást nyújt, alapértelmezésként az utóbbit használja. Aki nem ismerné, ez az a szoftvercsomag, amely a telnet és az rlogin helyett a kódolt adatátvitellel dolgozó ssh-t, az rcp helyett az scp-t, az ftp helyett pedig az sftp kliensoldali parancsot biztosítja, a szerveroldalon pedig az sshd démon segítségével gondoskodik arról, hogy adataink ne legyenek egyszerűen lehallgathatóak. Linuxos forráskód és előre fordított bináris csomagok a www.openssh.com-ról kiindulva tölthetőek le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról