:

Szerző: mz

2000. április 12. 19:17

Philips kijelző ujjlenyomat-azonosítással

A Philips Flat Display Systems a notebookok piacára szánt LCD alapú ujjlenyomat-azonosító kártyát fog bemutatni a következő hónapban a Society for Information Displays rendezvényen. A készülék ujjbegynyi méretű, aktív mátrixos LCD érzékelőket alkalmaz a felhasználó kilétének azonosítására, illetve az ujjlenyomatnak egy előre tárolt mintával való összevetésére. A kártyát a Xircom fogja gyártani, ára 150-200 USD körül várható.
A kártyát fel lehet használni a felhasználói hozzáférés korlátozására, titkosítási feladatokhoz, illetve hálózati azonosításra, de további területeken is lehet alkalmazni, mint pl. mobiltelefonok, autóipar.

A Philips ugyancsak a SID-en szándékozik bemutatni egy nagyméretű, 38.6 colos LCD kijelzőt. A képernyő valójában négy kisebb kijezőt egyesít - zavaró csíkok nélkül az illesztések mentén. A cég tervei közt szerepel egy három részes, 16:9-es képarányú televíziókhoz szánt LCD kijelző készítése is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.