:

Szerző: Vörös Péter

2001. október 29. 12:33

A NetRatings 71,2 millió $-ért megvette a Jupiter Media Metrixet

[CNET, Wall Street Journal] A web forgalmat mérő NetRatings csütörtökön bejelentette, hogy 71,2 millió $-ért megvette a rivális Jupiter Media Metrix piackutató céget egy készpénz- és részvényes ügylet keretében. Az üzlet révén a két cég azt reméli, hogy a NetRatingsnek sikerül az első helyre kerülni az internetmérési és -kutatási piacon. A Milpitas (Kalifornia) központú NetRatings azt várja az akvizíciótól, hogy az ügyfélkör közel kétszeresére fog nőni.

Az új cég neve NetRatings marad. A NetRatings azt is közölte, hogy egyelőre Bill Pulver (az ACNielsen eRatings.com korábbi elnöke) lesz a NetRatings elnöke és működtetésért felelős vezérigazgatója. Dave Toth (!!) továbbra is a cég elnök-vezérigazgatója lesz és Jack Lazar (!!) marad a pénzügyi vezérigazgató. Az ügylet várhatóan 2002 elején zárul le, akkor Pulver lesz a cég elnök-vezérigazgatója, Toth pedig távozni fog a cégtől, ő a hírek szerint új vállalkozásba kezd.

A Jupiter egy ideje kemény küzdelmet vív a piaci részesedése megtartása érdekében, miután számos .com ügyfele tönkrement. Az elmúlt évben a cég a létszám jelentős részét elbocsátotta, és egy költséges egyesítést hajtott végre a Jupiter Communications és a Media Metrix között. Ezenkívül a cég részvényárfolyama 1$ alá esett a Nasdaqon.

A NetRatings egyúttal azt is bejelentette, hogy a cég megvásárolta az ACNielsen eRatings.com (ez a cég Internet látogatottság mérésével foglalkozik) fennmaradó 80,1%-át 16,4 millió $-ért. Az ACNielsen eRatings.com az ACNielsen (ez a cég a holland VNU NV kezében van), és a NetRatings 80,1-19,9%-os közös vállalata volt, az ügylet tisztán részvény alapú. Ez a cég a Nielsen Media Research-el együttműködve internetlátogatottságot mér, szolgáltatás neve Nielsen/NetRatings -- ez utóbbi márkanév nem fog változni.

A hír hatására pénteken a Jupiter Media Metrix részvényárfolyama 0,79$-ral (125,40%-kal !!) 1,42$-ra emelkedett, a NetRatings részvényárfolyama 1,54$-ral (11,76%-kal) 11,55$-ra csökkent. Az elmúlt egy évben a Jupiter Media Metrix részvényárfolyama 0,36-15,94$ között, míg a NetRatings részvényárfolyama 9,76-19,50$ között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.