Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 16. 10:13

A Sony 30 dollárral csökkentette legnépszerűbb kéziszámítógépének árát

A Sony hétfőn 30 dollárral csökkentette legalsó kategóriás Clié kéziszámítógépének, a PEG-S320-nak az árát, amely így már csak 169 dollárba kerül.

A Sony hétfőn 30 dollárral csökkentette legalsó kategóriás Clié kéziszámítógépének, a PEG-S320-nak az árát, amely így már csak 169 dollárba kerül.

A Palm OS operációs rendszert használó kézigépek gyártói (Palm, Handspring, Sony) mostanában egyre-másra csökkentik áraikat, ami főként a monokróm kijelzős gépek iránti kereslet csökkenésének tudható be. A Palm a múlt héten több alsó kategóriás modelljének árát szállította le.

A júniusban piacra dobott Clié PEG-S320 a Sony legnépszerűbb kéziszámítógépe. Egyes elemzők szerint még a régi, 199 dolláros áron is komoly fenyegetést jelentett a Handspring és a Palm alsó kategóriás modelljeire. A gép lelke a Motorola Dragonball VZ 33 MHz processzora és 8 MByte RAM-on felül 4 MByte Flash memóriát is tartalmaz. A készüléket a Palm OS 4.0 operációs rendszer működteti.

Az alsó kategóriás Clié ma már szinte ugyanannyiba kerül, mint a Palm m105, azonban gyorsabb processzort tartalmaz és bővíthető, ami nem mondható el a Palm gépéről. A legolcsóbb, már bővíthető Palm modell a szeptemberben bemutatott m125, azonban ennek ára 249 dollár.

Az NPD Intelect adatai szerint az eladott kéziszámítógépek mennyisége idén növekedett, de az átlagos eladási ár augusztusban 248 dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtti 283 dollárral. A felmérés szerint az amerikai kiskereskedelmi eladások idén 11,9 százalékkal nőttek, szemben a tavalyi 207,5 százalékos bővüléssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról