Szerző: roberto

2001. szeptember 27. 22:27

Megjelent a Linux Mandrake 8.1-es verziója

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be a Linux Mandrake legújabb, 8.1-es verzióját. A cég önbizalomtól duzzadó sajtóanyagaiban a friss disztribúciót a Microsoft Windows és a Macintosh operációs rendszerek legújabb alternatívájaként emlegetik, amely az összes szükséges dolgot biztosítja úgy az üzleti, mint az otthoni felhasználók számára.

MandrakeSoft[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be a Linux Mandrake legújabb, 8.1-es verzióját. A cég önbizalomtól duzzadó sajtóanyagaiban a friss disztribúciót a Microsoft Windows és a Macintosh operációs rendszerek legújabb alternatívájaként emlegetik, amely az összes szükséges dolgot biztosítja úgy az üzleti, mint az otthoni felhasználók számára.

A rendszer főbb alkotóelemei meglehetősen frissek, ahogy azt a következő néhány verziószám is mutatja: KDE 2.2.1, KOffice 1.1, GNOME 1.4.1, Mozilla 0.9.4, 2.4.8-as kernel.

A felhasználók életét az új verzióban is a Mandrake Control Center segíti, amelyen keresztül grafikus felületről állítható be a rendszer összes funkciója. A Linuxot még csak próbálgató felhasználókat pedig a MandrakeFirstTime nevű varázsló segíti. A szerverfeladatokat speciális patchekkel és kiegészítésekkel ellátott programok végzik, a MandrakeSoft egy ideje már rendszeresen felturbózott Apache-ot ad rendszereihez, a mostani verzióban a Sambába is kerültek speciális bővítések.

A Linux Mandrake 8.1 a MandrakeSoft webhelyéről kiindulva tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról