Szerző: roberto

2001. szeptember 27. 22:27

Megjelent a Linux Mandrake 8.1-es verziója

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be a Linux Mandrake legújabb, 8.1-es verzióját. A cég önbizalomtól duzzadó sajtóanyagaiban a friss disztribúciót a Microsoft Windows és a Macintosh operációs rendszerek legújabb alternatívájaként emlegetik, amely az összes szükséges dolgot biztosítja úgy az üzleti, mint az otthoni felhasználók számára.

HIRDETÉS

MandrakeSoft[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be a Linux Mandrake legújabb, 8.1-es verzióját. A cég önbizalomtól duzzadó sajtóanyagaiban a friss disztribúciót a Microsoft Windows és a Macintosh operációs rendszerek legújabb alternatívájaként emlegetik, amely az összes szükséges dolgot biztosítja úgy az üzleti, mint az otthoni felhasználók számára.

A rendszer főbb alkotóelemei meglehetősen frissek, ahogy azt a következő néhány verziószám is mutatja: KDE 2.2.1, KOffice 1.1, GNOME 1.4.1, Mozilla 0.9.4, 2.4.8-as kernel.

A felhasználók életét az új verzióban is a Mandrake Control Center segíti, amelyen keresztül grafikus felületről állítható be a rendszer összes funkciója. A Linuxot még csak próbálgató felhasználókat pedig a MandrakeFirstTime nevű varázsló segíti. A szerverfeladatokat speciális patchekkel és kiegészítésekkel ellátott programok végzik, a MandrakeSoft egy ideje már rendszeresen felturbózott Apache-ot ad rendszereihez, a mostani verzióban a Sambába is kerültek speciális bővítések.

A Linux Mandrake 8.1 a MandrakeSoft webhelyéről kiindulva tölthető le.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 15:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.