:

Szerző: Bőle György

2001. szeptember 27. 06:42

A Matrox kiadta az iparág első WHQL minősítésű Windows XP drivereit

A Matrox az elmúlt héten bejelentette, hogy Millennium G450 és G550 kártyáihoz az iparágban elsőként teszi elérhetővé a Microsofttól WHQL (Windows Hardware Quality Labs) minősítést szerzett Windows XP drivereit.

A Matrox az elmúlt héten bejelentette, hogy Millennium G450 és G550 kártyáihoz az iparágban elsőként teszi elérhetővé a Microsofttól WHQL (Windows Hardware Quality Labs) minősítést szerzett Windows XP drivereit.

A bejelentés jól példázza a Matrox azon törekvését, hogy a vállalati piacon valószínűleg nagy sikerrel debütáló Windows XP operációs rendszer alatt stabil támogatást nyújtson kártyáihoz, melyek így jó eséllyel pályáznak arra, hogy az előretelepített Windows XP-vel szállított OEM gépekbe kerülve még nagyobb piaci részesedést érjenek el, mint kétségkívül sikeres elődeik. Köztudott, hogy a Matrox a nemrégiben piacra dobott Millennium G550 széria sikerét főképpen a vállalati szegmensben várja.

A most bejelentett Windows XP driverek mellett egyúttal Windows 9x, Me, 2000 és NT4 operációs rendszerekhez is elérhetők a Millennium G450 és G550 széria új WHQL minősítésű meghajtói.

Az új Windows 9x, Me, 2000 és XP operációs rendszerekhez szánt WHQL driverek csak a Millennium G450 és G550 kártyákhoz használhatók. Bár az .inf fájlok tanúsága szerint a Windows NT4-es PowerDesk működik a régebbi kártyákkal is, ennek ellenére a gyártó honlapján csak a Millennium G450 és G550 kártyákhoz ajánlják (a WHQL minősítés is csak ezekre a termékekre vonatkozik), valószínűleg azért, mert a régebbi kártyák jelen csomagban lévő driverei egy előző kiadásból származnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.