Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 19. 03:45

Két új iPAQ kézigép a Compaq kínálatában

A CNET információi szerint a Compaq október 4-én kezdi szállítani nagy sikerű kézigépének, az iPAQ PDA-nak két új verzióját. A legfontosabb újítás kétségkívül a Microsoft legújabb Pocket PC szoftverének használata. Az iPAQ modellekhez ugyanebben az időpontban jelentik be a vezeték nélküli hálózatot nyújtó bővítőcsomagot is, mely azonban csak az év végén lesz elérhető.

A Microsoft legújabb Pocket PC operációs rendszerének, a Pocket PC 2002 (kódneve Merlin) szoftvernek ugyanerre az időpontra datálják megjelenését. Az új szoftver új eszközöket is jelent, mint például az említett vezetéknélküli hálózat támogatása, vagy egyéb hálózati képességek -- növelt biztonság mellett.

A Pocket PC 2002 hasonló külsőt kapott, mint a Windows XP, a Microsoft következő asztali operációs rendszere. Akárcsak a jelenlegi Pocket PC szoftver, az új rendszer is a 3.0-ás Windows CE-re épül.

A Compaq új iPaq kézigépei ugyanazon hardverelemeket használják, mint elődeik: az Intel 206MHz-es StrongARM SA-110 processzora hajtja meg őket, 32MB ROM és 64MB RAM memória áll az alkalmazások rendelkezésére. A nagyobb modell, mely a iPaq H3800 sorozat egyik darabja lesz Secure Digital (SD) kártya bővítőhellyel, hangvezérlő szofterrel és 65536 szín megjelenítésére képes aktív-mátrix kijelzővel lesz felszerelve. A kisebb modell kijelzője csupán 4096 szín megjelenítésére képes.

Mind a két modell Li-Polymer akkumulátorokat használ a minél kisebb súly, és nagyobb rendelkezésre állási idő érdekében.

Egyéb információk -- mint például a két új iPAQ modell ára -- egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról