Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 19. 03:45

Két új iPAQ kézigép a Compaq kínálatában

A CNET információi szerint a Compaq október 4-én kezdi szállítani nagy sikerű kézigépének, az iPAQ PDA-nak két új verzióját. A legfontosabb újítás kétségkívül a Microsoft legújabb Pocket PC szoftverének használata. Az iPAQ modellekhez ugyanebben az időpontban jelentik be a vezeték nélküli hálózatot nyújtó bővítőcsomagot is, mely azonban csak az év végén lesz elérhető.

A Microsoft legújabb Pocket PC operációs rendszerének, a Pocket PC 2002 (kódneve Merlin) szoftvernek ugyanerre az időpontra datálják megjelenését. Az új szoftver új eszközöket is jelent, mint például az említett vezetéknélküli hálózat támogatása, vagy egyéb hálózati képességek -- növelt biztonság mellett.

A Pocket PC 2002 hasonló külsőt kapott, mint a Windows XP, a Microsoft következő asztali operációs rendszere. Akárcsak a jelenlegi Pocket PC szoftver, az új rendszer is a 3.0-ás Windows CE-re épül.

A Compaq új iPaq kézigépei ugyanazon hardverelemeket használják, mint elődeik: az Intel 206MHz-es StrongARM SA-110 processzora hajtja meg őket, 32MB ROM és 64MB RAM memória áll az alkalmazások rendelkezésére. A nagyobb modell, mely a iPaq H3800 sorozat egyik darabja lesz Secure Digital (SD) kártya bővítőhellyel, hangvezérlő szofterrel és 65536 szín megjelenítésére képes aktív-mátrix kijelzővel lesz felszerelve. A kisebb modell kijelzője csupán 4096 szín megjelenítésére képes.

Mind a két modell Li-Polymer akkumulátorokat használ a minél kisebb súly, és nagyobb rendelkezésre állási idő érdekében.

Egyéb információk -- mint például a két új iPAQ modell ára -- egyelőre nem állnak rendelkezésre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:38

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.