Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 18. 12:28

Az Athlon XP bevezetése nem okoz gondot az alaplapgyártóknak

[Digi Times] Az alaplapgyártók várakozással tekintenek az AMD Athlon XP processzor októberi megjelenése elé.

[Digi Times] Az alaplapgyártók várakozással tekintenek az AMD Athlon XP processzor októberi megjelenése elé.

A megnövelt órajel és az alacsonyabb fogyasztás mellett az Athlon XP mellett szól még, hogy a chipek kompatibilisek a jelenleg kapható Socket A alaplapok többségével, így a gyártók fejlesztési költségeket takaríthatnak meg.

Az alaplapi chipkészletek gyártói is profitálhatnak az új processzorból. Az Athlon chipeket támogató lapkakészletek -- VIA KT266A, SiS735 és AMD760 -- eladásai minden bizonnyal nőni fognak az elkövetkező hónapok során.

Mikor az Intel áttért a Pentium 4 processzorra, az alaplapgyártóknak számos dolgon -- foglalat, tápcsatlakozó, stb. -- változtatniuk kellett. A kisebb gyártóknak óriási összegeket kellett a fejlesztésekre költeniük.

Azonban az Athlon XP-t támogató alaplapok esetében a dolog sokkal egyszerűbb, tekintve, hogy nincs szükség a termékek fizikai változtatására, elég mindössze egy BIOS-frissítés.

Bár egyre több alaplapi chipkészlet jelenik meg a Pentium 4 processzorokhoz, az AMD chipjeit jelenleg sokkal több lapkakészlet támogatja, így az alaplapgyártók sokkal nagyobb választási lehetőséget adhatnak a vásárlóknak, ugyanakkor nagyobb profitot is zsebelhetnek be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról