:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 27. 18:34

Magyar legenda: KYRO II chipes Videologic VIVID!XS videokártya tesztje

A SavageGamers oldalán a KYRO II chipre épülő Videologic VIVID!XS grafikus kártyát egy Inno3D GeForce2 MX400 és egy ELSA Gladiac igyekszik megszorítani.

A SavageGamers oldalán a KYRO II chipre épülő Videologic VIVID!XS grafikus kártyát egy Inno3D GeForce2 MX400 és egy ELSA Gladiac igyekszik megszorítani.

A rengeteg teszten (3D Mark, Quake 3, Evolva, Undying, Rally Masters, Z Steel Soldiers, Mercedes Benz Truck Racing, MDK 2, stb.) kívül megtalálható egy kimerítő leírás is a KYRO chipek által alkalmazott "tile-based deferred shading" eljárásról is. És hogy mit mutat az összkép?

    "...a résztvevõk közül egyértelmûen a Videologic terméke a nyertes, ár/teljesítmény aránya lenyûgözõ. Az alig olcsóbb, MX400 chippel szerelt kártyák a legtöbb esetben még 16 biten is lassabbak, bár az tény, hogy ebben a színmélységben a GTS viszont gyorsabb. Ugyanakkor 32 biten - ami talán manapság a mérvadó - mindkét nVIDIA terméket maga mögé utasítja a PowerVR chipes megoldás."
Érdekes olvasmány egy igényes szerző tollából - mindenképpen érdemes átlapozni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.