:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 23. 12:12

Az Intel és a Symbian közösen dolgozik a vezeték nélküli kommunikációs eszközök továbbfejlesztésén

[Mmd] Az Intel Corporation és a Symbian a napokban nyilvánosságra hozott együttműködése a

[Mmd] Az Intel Corporation és a Symbian a napokban nyilvánosságra hozott együttműködése a vezeték nélküli kommunikációs eszközöket támogató szoftveralkalmazások kifejlesztésének felgyorsítását célozza.

A közös fejlesztési munka az Intel PCA architektúrájára (Intel Personal Internet Client Architecture) és a Symbian adatkezelésre felkészített mobiltelefonokhoz készült operációs rendszerére (Symbian OS) épül. A Symbian bejelentése szerint támogatni kívánja az Intel PCA-t, a beszédcélú kommunikációra és internetelérésre egyaránt képes vezeték nélküli, kézi eszközök és kapcsolódó szoftveralkalmazások létrehozásának nyílt architektúráját.

A két vállalat erőfeszítései nyomán a Symbian OS képes lesz együttműködni az Intel PCA alkalmazás-feldolgozási eszközeivel, és a Symbian IntelStrongARM processzorokra vonatkozó támogatása az Intel XScale mikroarchitektúrára épülő jövőbeni processzorokra is kiterjed majd.

A külső fejlesztőcégek munkájának megkönnyítése érdekében az Intel és a Symbian tervezési irányelveket dolgoz ki a Symbian OS-hez és az Intel PCA-hoz, a Symbian operációsrendszer-eszközeit Intel PCA szoftverfejlesztői készlettel kínálja, továbbá oktatást szervez és technikai segítséget nyújt partnere fejlesztői konferenciáin: az Intel Developer Forum és a Symbian Developer Expo rendezvényeken.

"Az Intelhez hasonló vezető vállalatokkal folytatott szoros együttműködésünk célja, hogy előmozdítsuk az adatkezelésre képes mobiltelefonok tömeges piaci elterjedését" - nyilatkozta Mark Edwards, a Symbian elnökhelyettese. "A siker kulcsa ebben a szektorban nem más, mint a mobilfelhasználók szemében hozzáadott értéket megtestesítő alkalmazások és szolgáltatások kidolgozása. Az Intel PCA-val kapcsolatos kezdeményezésünk révén a Symbian kínálata szélesebb fejlesztői kör részére lesz elérhető, akik így komolyabb szerepet tudnak vállalni a vezeték nélküli eszközökhöz kapcsolódó megoldások kifejlesztése terén."

"Kétségkívül fontos mérföldkő számunkra, hogy a Symbiant is az Intel PCA-t támogató cégek egyre bővülő csapatában üdvözölhetjük, és bevonhatjuk abba a munkába, amelynek során valódi adatkezelési képességekkel kívánjuk felruházni a mobil eszközöket - hangsúlyozta rá Ron Smith, az Intel Wireless Communications and Computing Group vezető elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "Örömünkre szolgál, hogy a Symbian-nel karöltve magas színvonalú fejlesztői platformmal segíthetjük az innovatív vezeték nélküli megoldások kialakítására irányuló erőfeszítéseket."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.