Szerző: Barna József

2001. július 31. 12:57

Fab30: elkészült a tízmilliomodik AMD Athlon processzor

[AMDZone] Az AMD ma jelentette be, hogy a cég legkorszerűbb drezdai Fab30-as gyárában elkészült a tízmilliomodik Athlon processzormag. Amint azt Hector Ruiz, a cég működtetésért felelős vezérigazgatója elmondta: A tízmilliomodik processzor legyártása mindössze 13 hónappal a tömegtermelés megkezdése után újabb jelentős mérföldkő az AMD drezdai gyárának történetében. Reményeink szerint, noha a Fab30 eddig is sikeres volt, a java még hátravan. A terveknek megfelelően folynak a 130 nanométeres Silicon-on-Insulator (SOI) technológiára történő átállás előkészületei.

[AMDZone] Az AMD ma jelentette be, hogy a cég legkorszerűbb drezdai Fab30-as gyárában elkészült a tízmilliomodik Athlon processzormag. Amint azt Hector Ruiz, a cég működtetésért felelős vezérigazgatója elmondta: "A tízmilliomodik processzor legyártása mindössze 13 hónappal a tömegtermelés megkezdése után újabb jelentős mérföldkő az AMD drezdai gyárának történetében. Reményeink szerint, noha a Fab30 eddig is sikeres volt, a java még hátravan. A terveknek megfelelően folynak a 130 nanométeres Silicon-on-Insulator (SOI) technológiára történő átállás előkészületei."

Amint arról korábban már beszámoltunk az AMD a Fab30-at kizárólag processzorok gyártására kívánja átállítani, és itt készülnek majd a cég új generációs termékei is. Jelenleg az 1700 alkalmazottat foglalkoztató gyár 60%-os kihasználtsággal üzemel, míg teljes gyártókapacitását várhatóan ez év végére éri el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról