Szerző: Barna József

2001. július 31. 12:57

Fab30: elkészült a tízmilliomodik AMD Athlon processzor

[AMDZone] Az AMD ma jelentette be, hogy a cég legkorszerűbb drezdai Fab30-as gyárában elkészült a tízmilliomodik Athlon processzormag. Amint azt Hector Ruiz, a cég működtetésért felelős vezérigazgatója elmondta: A tízmilliomodik processzor legyártása mindössze 13 hónappal a tömegtermelés megkezdése után újabb jelentős mérföldkő az AMD drezdai gyárának történetében. Reményeink szerint, noha a Fab30 eddig is sikeres volt, a java még hátravan. A terveknek megfelelően folynak a 130 nanométeres Silicon-on-Insulator (SOI) technológiára történő átállás előkészületei.

HIRDETÉS

[AMDZone] Az AMD ma jelentette be, hogy a cég legkorszerűbb drezdai Fab30-as gyárában elkészült a tízmilliomodik Athlon processzormag. Amint azt Hector Ruiz, a cég működtetésért felelős vezérigazgatója elmondta: "A tízmilliomodik processzor legyártása mindössze 13 hónappal a tömegtermelés megkezdése után újabb jelentős mérföldkő az AMD drezdai gyárának történetében. Reményeink szerint, noha a Fab30 eddig is sikeres volt, a java még hátravan. A terveknek megfelelően folynak a 130 nanométeres Silicon-on-Insulator (SOI) technológiára történő átállás előkészületei."

Amint arról korábban már beszámoltunk az AMD a Fab30-at kizárólag processzorok gyártására kívánja átállítani, és itt készülnek majd a cég új generációs termékei is. Jelenleg az 1700 alkalmazottat foglalkoztató gyár 60%-os kihasználtsággal üzemel, míg teljes gyártókapacitását várhatóan ez év végére éri el.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.