Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 27. 11:13

Félmillió Compaq iPAQ kézigépet adtak el a második negyedévben

A Compaq Computer Corporation ma

HIRDETÉS

A Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy a rendkívül népszerű, díjnyertes iPAQ Pocket PC egyre inkább a következő generációs internet-hozzáférés motorját jelenti a cég számára, ugyanis a második negyedévben közel félmillió darabot adtak el belőle, ami a Compaq egyértelmű vezető szerepét bizonyítja a Windows CE piacán.

"Ha valaki eddig várt, hogy iPAQ Pocket PC-t vásároljon, az ne várjon tovább - sohasem volt jobb alkalom iPAQ vásárlására" - mondta Sean Burke, az iPAQ termékek és tartozékok részlegének alelnöke és vezérigazgatója. Az iPAQ Pocket PC-k upgrade-elhetők a későbbi Pocket PC szoftverekre, ami az iPAQ egyedülálló szolgáltatása.

Ágazatelemzők is megerősítik az iPAQ Pocket PC népszerűségét, különösen az üzleti vásárlók körében. "Egyre több új és upgrade-elni kívánó felhasználó vágyik jobb üzenetkezelési tulajdonságokra, például e-mailekhez, SMS-ekhez, drótnélküli hálózatokhoz való hozzáférésre, illetve a PDA mobiltelefonnal történő integrálására" - állítja a Gartner Dataquest számítógépes platformokkal foglalkozó globális csoportjának főelemzője.

"Becsléseink szerint az iPAQ Pocket PC a második negyedévi árbevételek alapján megelőzte a Palmot. Szerintünk ez nagyrészt annak tudható be, hogy a termék igen népszerű a vállalati felhasználók körében, mert jobban összekapcsolható a Microsoft programokkal, így az Outlookkal, a Worddel és az Excellel, ráadásul multimédiás lehetőségekben és játékokban is nagyon erős" - tette hozzá Kort.

[Mmd] Tavalyi bevezetése óta a Compaq iPAQ Pocket PC elsöprő népszerűségre tett szert. Az iPAQ-ot kiváló tulajdonságai, valamint élénk, nagy felbontású, bármilyen fényviszonyok közt jól látható színes képernyője miatt a Guinness Világrekordok Könyve a világ legerősebb PDA-jának nevezte.

 • Bemutató: Compaq iPAQ kéziszámítógép
 • A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

  a címlapról

  Hirdetés

  Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

  2021. december 1. 01:14

  Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.