Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 27. 11:13

Félmillió Compaq iPAQ kézigépet adtak el a második negyedévben

A Compaq Computer Corporation ma

A Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy a rendkívül népszerű, díjnyertes iPAQ Pocket PC egyre inkább a következő generációs internet-hozzáférés motorját jelenti a cég számára, ugyanis a második negyedévben közel félmillió darabot adtak el belőle, ami a Compaq egyértelmű vezető szerepét bizonyítja a Windows CE piacán.

"Ha valaki eddig várt, hogy iPAQ Pocket PC-t vásároljon, az ne várjon tovább - sohasem volt jobb alkalom iPAQ vásárlására" - mondta Sean Burke, az iPAQ termékek és tartozékok részlegének alelnöke és vezérigazgatója. Az iPAQ Pocket PC-k upgrade-elhetők a későbbi Pocket PC szoftverekre, ami az iPAQ egyedülálló szolgáltatása.

Ágazatelemzők is megerősítik az iPAQ Pocket PC népszerűségét, különösen az üzleti vásárlók körében. "Egyre több új és upgrade-elni kívánó felhasználó vágyik jobb üzenetkezelési tulajdonságokra, például e-mailekhez, SMS-ekhez, drótnélküli hálózatokhoz való hozzáférésre, illetve a PDA mobiltelefonnal történő integrálására" - állítja a Gartner Dataquest számítógépes platformokkal foglalkozó globális csoportjának főelemzője.

"Becsléseink szerint az iPAQ Pocket PC a második negyedévi árbevételek alapján megelőzte a Palmot. Szerintünk ez nagyrészt annak tudható be, hogy a termék igen népszerű a vállalati felhasználók körében, mert jobban összekapcsolható a Microsoft programokkal, így az Outlookkal, a Worddel és az Excellel, ráadásul multimédiás lehetőségekben és játékokban is nagyon erős" - tette hozzá Kort.

[Mmd] Tavalyi bevezetése óta a Compaq iPAQ Pocket PC elsöprő népszerűségre tett szert. Az iPAQ-ot kiváló tulajdonságai, valamint élénk, nagy felbontású, bármilyen fényviszonyok közt jól látható színes képernyője miatt a Guinness Világrekordok Könyve a világ legerősebb PDA-jának nevezte.

  • Bemutató: Compaq iPAQ kéziszámítógép
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról