Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 10. 14:11

Egyre olcsóbb a Bluetooth, de a piaci áttörésre még várni kell

Bár a Bluetooth chipek ára egyre esik, még mindig túl magas ahhoz, hogy a technológia betörjön az asztali számítógépekbe.

A Bluetooth chipek ára már a 8-9 dollárt is elérte, de a komplett Bluetooth modulok még mindig több, mint 25 dollárba kerülnek. Főként ez az a tényező, ami visszarettenti a hardvergyártókat a Bluetooth használatához szükséges alkatrészek beépítésétől.

A Bluetooth számára a legnagyobb piacot a számítógépek és számítógépes perifériák jelentik. Azonban pont ez az a piac, ahová a legnehezebb lesz betörniük.

Még a Bluetooth-nál jóval olcsóbb USB-nek is évekbe tellett, mire elterjedt, és valószínű a Bluetooth-nak még több időre lesz szüksége, hogy a használata általánossá váljon a számítógépekben.

  • Cikkünk a Bluetooth-ról
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról