Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 10. 14:11

Egyre olcsóbb a Bluetooth, de a piaci áttörésre még várni kell

HIRDETÉS

Bár a Bluetooth chipek ára egyre esik, még mindig túl magas ahhoz, hogy a technológia betörjön az asztali számítógépekbe.

A Bluetooth chipek ára már a 8-9 dollárt is elérte, de a komplett Bluetooth modulok még mindig több, mint 25 dollárba kerülnek. Főként ez az a tényező, ami visszarettenti a hardvergyártókat a Bluetooth használatához szükséges alkatrészek beépítésétől.

A Bluetooth számára a legnagyobb piacot a számítógépek és számítógépes perifériák jelentik. Azonban pont ez az a piac, ahová a legnehezebb lesz betörniük.

Még a Bluetooth-nál jóval olcsóbb USB-nek is évekbe tellett, mire elterjedt, és valószínű a Bluetooth-nak még több időre lesz szüksége, hogy a használata általánossá váljon a számítógépekben.

 • Cikkünk a Bluetooth-ról
 • A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

  a címlapról

  Hirdetés

  Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

  2021. november 29. 19:33

  Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.