:

Szerző: roberto

2001. július 10. 14:01

A Caldera licencelési ügye folytatódik: a Red Hat nem fog Microsoft-stílusú licencelési modellt bevezetni

[Silicon.com, LinuxToday] A Caldera International kb. két hete jelentette be, hogy változni fog a Caldera OpenLinux licencelése, a vásárlóknak minden egyes telepített rendszerhez licencszerződéssel kell rendelkezniük. Az elmúlt héten a cég kiszivárogtatta, hogy magánszemélyek számára, nem kereskedelmi felhasználásra, ingyenesen lesz letölthető az OpenLinux, de a licencelési stratégián nem változtattak. A vállalat szerint egyébként előbb-utóbb -- akár csak a józan eszükre hallgatva -- más linuxos cégek is követni fogják a Caldera International példáját.

Caldera[Silicon.com, LinuxToday] A Caldera International kb. két hete jelentette be, hogy változni fog a Caldera OpenLinux licencelése, a vásárlóknak minden egyes telepített rendszerhez licencszerződéssel kell rendelkezniük. Az elmúlt héten a cég kiszivárogtatta, hogy magánszemélyek számára, nem kereskedelmi felhasználásra, ingyenesen lesz letölthető az OpenLinux, de a licencelési stratégián nem változtattak. A vállalat szerint egyébként előbb-utóbb -- akár csak a józan eszükre hallgatva -- más linuxos cégek is követni fogják a Caldera International példáját.

Red HatA Caldera International egyik legnagyobb piaci vetélytársa, a Red Hat, úgy tűnik mégsem tartja helyesnek az efféle Microsoft-stílusú, minden egyes telepített rendszer utáni licencelést. Colin Tennick, a Red Hat Europe alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a Caldera e lépésével valószínűleg a befektetőket próbálja a maga oldalára állítani. A Caldera megpróbálja a legtöbbet kihozni a nyílt forráskód világban előállított javakból, miközben a licencelési modellje egy egészen más világból származik. Tennick azt is elmondta, hogy a Red Hat-nek nincsenek ilyen licencelés bevezetésére vonatkozó tervei.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.