Szerző: roberto

2001. július 10. 14:01

A Caldera licencelési ügye folytatódik: a Red Hat nem fog Microsoft-stílusú licencelési modellt bevezetni

[Silicon.com, LinuxToday] A Caldera International kb. két hete jelentette be, hogy változni fog a Caldera OpenLinux licencelése, a vásárlóknak minden egyes telepített rendszerhez licencszerződéssel kell rendelkezniük. Az elmúlt héten a cég kiszivárogtatta, hogy magánszemélyek számára, nem kereskedelmi felhasználásra, ingyenesen lesz letölthető az OpenLinux, de a licencelési stratégián nem változtattak. A vállalat szerint egyébként előbb-utóbb -- akár csak a józan eszükre hallgatva -- más linuxos cégek is követni fogják a Caldera International példáját.

HIRDETÉS

Caldera[Silicon.com, LinuxToday] A Caldera International kb. két hete jelentette be, hogy változni fog a Caldera OpenLinux licencelése, a vásárlóknak minden egyes telepített rendszerhez licencszerződéssel kell rendelkezniük. Az elmúlt héten a cég kiszivárogtatta, hogy magánszemélyek számára, nem kereskedelmi felhasználásra, ingyenesen lesz letölthető az OpenLinux, de a licencelési stratégián nem változtattak. A vállalat szerint egyébként előbb-utóbb -- akár csak a józan eszükre hallgatva -- más linuxos cégek is követni fogják a Caldera International példáját.

Red HatA Caldera International egyik legnagyobb piaci vetélytársa, a Red Hat, úgy tűnik mégsem tartja helyesnek az efféle Microsoft-stílusú, minden egyes telepített rendszer utáni licencelést. Colin Tennick, a Red Hat Europe alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a Caldera e lépésével valószínűleg a befektetőket próbálja a maga oldalára állítani. A Caldera megpróbálja a legtöbbet kihozni a nyílt forráskód világban előállított javakból, miközben a licencelési modellje egy egészen más világból származik. Tennick azt is elmondta, hogy a Red Hat-nek nincsenek ilyen licencelés bevezetésére vonatkozó tervei.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 18:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.