:

Szerző: Barna József

2001. július 3. 22:35

Legutóbbi szavazásunk végeredménye - győzött a megszokás

Kissé rendhagyó szavazásunkban azt igyekeztünk felmérni, hogy szerintetek miként ejtendő magyar nyelven a webcímek megadásánál használatos, a World Wide Web rövidítéseként rögzült www. A kérdés felvetésének apropóját a médiában és nyelvész berkekben nemrégiben lezajlott vita adta, melynek során néhány új javaslat is felmerült. A kérdésre összesen 2150-en adtatok választ, és végül a következő eredmény született:

Kissé rendhagyó szavazásunkban azt igyekeztünk felmérni, hogy szerintetek miként ejtendő magyar nyelven a webcímek megadásánál használatos, a World Wide Web rövidítéseként rögzült 'www'. A kérdés felvetésének apropóját a médiában és nyelvész berkekben nemrégiben lezajlott vita adta, melynek során néhány új javaslat is felmerült. A kérdésre összesen 2150-en adtatok választ, és végül a következő eredmény született:

vévévé: 68%
tripladuplavé: 16%
én ki nem mondom!: 8%
egyéb: 4%
duplavé duplavé duplavé: 3%
vúvúvú: 2%

Amint az jól látható, elsöprő többséggel győzött a leggyakrabban használt 'vévévé' ejtési forma. Úgy tűnik, a nyelvújítók és a nyelvvédők közös bánatára, a hagyomány és a szókincs természetes fejlődése nagy úr. Az esetleges alternatívaként nemrégiben javasolt 'vúvúvú' csúfos kudarcot elkönyvelve az utolsó helyen végzett. 170-en szavaztatok arra, hogy e rusnya betűkombinációt a világ minden kincséért sem ejtenétek ki, míg 80 olvasó egyéb változatokat preferálna.

Ezeket a javaslatokat szívesen fogadjuk. Ezért kérem azokat, akik egyik kiejtési móddal sincsenek megelégedve, küldjék el az általuk jobbnak tartott megoldásokat az erasmus@hwsw.hu email-címre.

Köszönjük,

A HWSW Team

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.