:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 2. 19:18

40-50 százalékos teljesítménynövekedés a GeForce chipes kártyákon: jól működik a SoftQuadro

Nemrégiben adtunk hírt a SoftQuadro nevű programról, amely GeForce kártyákkal működik együtt. A szoftver a meghajtóprogramok átverésével "Quadro-vá alakítja" a GeForce chipes videokártyákat, amelyeken kihasználható lesz a professzionális OpenGL alkalmazásokra optimalizált meghajtóprogramokból származó minden előny.

Az Overclockers.com egyik olvasója készített egy összehasonlítást, amelyben egy 1 GHz órajelű AMD Athlon processzorral, 512 MByte memóriával és GeForce2 GTS videokártyával szerelt gépen próbálta ki a SoftQuadro-t.

Az eredmény meglepő: a SPEC_ViewPerf professzionális OpenGL tesztprogram által mért teljesítménynövekedés helyenként a 100 százalékot is elérte, a 3D Studio Max 4 drótvázas megjelenítés pedig 40-50 százalékot gyorsult!

Fontos megjegyezni, hogy a SoftQuadro alapvetően semmit sem gyorsít a kártyákon, a program mindössze engedélyezni a professzionális alkalmazásokra kihegyezett meghajtóprogramok áldásos hatásait. Amennyiben csak játszani vágyunk, használata teljesen felesleges.

  • NVIDIA segédprogramok (köztük a SoftQuadro) letöltése
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 18:00

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.