Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 2. 19:18

40-50 százalékos teljesítménynövekedés a GeForce chipes kártyákon: jól működik a SoftQuadro

HIRDETÉS

Nemrégiben adtunk hírt a SoftQuadro nevű programról, amely GeForce kártyákkal működik együtt. A szoftver a meghajtóprogramok átverésével "Quadro-vá alakítja" a GeForce chipes videokártyákat, amelyeken kihasználható lesz a professzionális OpenGL alkalmazásokra optimalizált meghajtóprogramokból származó minden előny.

Az Overclockers.com egyik olvasója készített egy összehasonlítást, amelyben egy 1 GHz órajelű AMD Athlon processzorral, 512 MByte memóriával és GeForce2 GTS videokártyával szerelt gépen próbálta ki a SoftQuadro-t.

Az eredmény meglepő: a SPEC_ViewPerf professzionális OpenGL tesztprogram által mért teljesítménynövekedés helyenként a 100 százalékot is elérte, a 3D Studio Max 4 drótvázas megjelenítés pedig 40-50 százalékot gyorsult!

Fontos megjegyezni, hogy a SoftQuadro alapvetően semmit sem gyorsít a kártyákon, a program mindössze engedélyezni a professzionális alkalmazásokra kihegyezett meghajtóprogramok áldásos hatásait. Amennyiben csak játszani vágyunk, használata teljesen felesleges.

 • NVIDIA segédprogramok (köztük a SoftQuadro) letöltése
 • A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

  a címlapról

  Hirdetés

  Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

  2021. december 1. 19:55

  Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.