Szerző: roberto

2001. június 27. 19:01

A Trolltech ingyenesen elérhetővé teszi a Qt libet a Windows-ra fejlesztők számára

Qt[Trolltech] A norvég Trolltech tegnap bejelentette, hogy új egy újabb licenc szerint is elérhető lesz a Qt könyvtár a windowsos fejlesztők számára. A Linuxra fejlesztők körében meglehetősen népszerű a Qt (ezen alapszik a KDE), amellyel többféle rendszerre lefordítható grafikus C++ alkalmazásokat lehet írni.

Az új, nem kereskedelmi licenc lehetővé teszi a Qt lib ingyenes letöltését és kipróbálását, és a liben alapuló saját programok személyes felhasználását a Microsoft Windows rendszereken. Sőt, az így készült programok tovább is adhatóak, de nem lehet értük fejlesztői díjat kérni.

Eirik Eng, a Trolltech elnöke elmondta, hogy a fejlesztők között erős és egyre csak erősebb a keresztplatformos képességek iránti igény. "A Windows-ra fejlesztők szinte elárasztottak minket az ingyenesen használható Qt-re vonatkozó igényükkel. A nem kereskedelmi licenc tökéletes megoldás a számukra."

A Qt lib pillanatnyilag a Windows 9x, Windwos NT, Windows 2000, Windwos ME; a Linux; a főbb Unixok rendszereken használható, ősztől a Mac OS X is csatlakozik a felsorolt rendszerekhez. További részletekkel a Trolltech honlapja szolgál.

a címlapról

gépek hálózata

8

Kell az 5G az eSIM-áttöréshez

2021. március 3. 10:42

A fizikai SIM a kisebb szenzoroknál, okoseszközöknél már nem praktikus, és ilyenből egyre több lesz.