:

Szerző: roberto

2001. június 25. 19:11

Fejlődik a Ximian keresztplatformos beállítóprogram-csomagja -- itt a Ximian Setup Tools 0.6

Ximian[Ximian] A Gnome-os programok fejlesztésével, javításával és disztribúciójával foglalkozó Ximian megjelentette a Ximian Setup Tools (XST) újabb, persze még mindig erősen fejlesztés alatt álló keresztplatformos beállítóprogram-csomagjának 0.6-os verzióját. Az új kiadás ugyanolyan mint az előző, felhasználói szemmel nézve semmiféle változást nem tartalmaz, csupán rengeteg hibajavítást, a Ximian bejelentése szerint viszont már elkezdődött a munka, amelynek eredményeképp új eszközökkel bővül majd az XST.

Pillanatnyilag a következő disztribúciókat képes konfigurálni csomag: Red Hat Linux 6.2, 7.0, 7.1; a Debian 2.2 és Woody (nem teljesen tesztelt); Mandrake 7.2; SuSE 7.0 (nem teljesen tesztelt). Az XST elvileg könnyen portolható további rendszerekre, a fejlesztők arra kérik a népet, hogy segítsen a portolásban és a tesztelésben. Ha valaki kedvet érez ilyesmihez, akkor iratkozzon fel az XST levlistára, az irc.gnome.org-on pedig az #xst csatin lehet megvitatni a konfigurálóprogrammal kapcsolatos dolgokat.

Beszerzés: a Ximian FTP-szerveréről, webszerveréről vagy a Ximian Red Carpet telepítőprogram segítségével (Ximian Preview csatorna).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.