:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 25. 10:53

GeForce-ból Quadro: ezúttal szoftveres átveréssel

Egy lelkes orosz programozó fejében és számítógépében születet meg a SoftQuadro nevű segédprogram, amely GeForce kártyánkból könnyedén képes Quadrót csinálni.

Már korábban is volt rá lehetőség, hogy a kártya bütykölésével átverjük a drivereket és professzionális OpenGL alkalmazásokban kihasználhassuk a Quadro chipekre optimalizált meghajtóprogramokat. Egy régebbi cikkünkben be is mutattuk ennek mikéntjét.

Ez most forrasztgatás nélkül is lehetővé vált, hála a SoftQuadro nevű kis szoftvernek. A SoftQuadro a Detonator drivereket alakítja át olyan módon, hogy a kártya típusától függetlenül ki lehessen használni a Quadro driverekből származó előnyöket.

  • NVIDIA segédprogramok letöltése
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 15:35

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.