Szerző: Koi Tamás

2024. május 24. 14:03

Mostantól a fekvőrendőröket is jelezni fogja a Waze

A Google tulajdonában lévő Waze online térképszoftver funkciói már jó ideje jóval túlmutatnak az egyszerű útvonaltervezésen. A repertoár május végétől újabb figyelmeztetésekkel bővül.

Az útburkolaton elhelyezett különböző forgalomlassító elemek a közlekedési hatóságok által előszeretettel használt eszközök főleg zöldövezeti városi területeken (itthon leginkább a kertvárosi, "30-as zónákban"), melyek állandó rendőri jelenlét nélkül segítenek betartatni a sebességkorlátozásokat. 

Innen ered a gúnynevük is, ezek a fekvőrendőrök, melyeket mostantól az egyik legnépszerű online térképszoftver is jelezni fog, éppúgy, mint minden potenciális egyéb veszélyforrást az útszakaszon.

speedbump

A fekvőrendőrök helyét azonban nem az autósok jelölhetik ki, mint ahogy például a kátyúkat, állattetemeket vagy éppen az út szélén álló rendőröket jelezhetik, hanem a hivatalos térképszerkesztők, vagyis kvázi a Waze szerkesztő-adminjai.

A fekvőrendőrök jelzése tovább javíthatja az útvonalak kiszámíthatóságát, így elkerülhetők a későn észrevett "ugratók" miatti vészfékezések, rosszabb esetben a tetemes anyagi kár, mely a beszakadt olajteknő vagy a sérült karosszéria, lengéscsillapító megjavításával jár.

Az új, eredetileg márciusban bejelentett funkciófrissítés a következő napokban, hetekben élesedik világszerte, és a fekvőrendőrök mellett olyan egyéb veszélyekre is felhívja a figyelmet, mint a veszélyesen éles kanyarok, illetve a sávos körforgalmakon belül is könnyebbé teszi a navigációt.

Via autoevolution.com

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról