Szerző: Koi Tamás

2024. május 24. 14:03

Mostantól a fekvőrendőröket is jelezni fogja a Waze

A Google tulajdonában lévő Waze online térképszoftver funkciói már jó ideje jóval túlmutatnak az egyszerű útvonaltervezésen. A repertoár május végétől újabb figyelmeztetésekkel bővül.

Az útburkolaton elhelyezett különböző forgalomlassító elemek a közlekedési hatóságok által előszeretettel használt eszközök főleg zöldövezeti városi területeken (itthon leginkább a kertvárosi, "30-as zónákban"), melyek állandó rendőri jelenlét nélkül segítenek betartatni a sebességkorlátozásokat. 

Innen ered a gúnynevük is, ezek a fekvőrendőrök, melyeket mostantól az egyik legnépszerű online térképszoftver is jelezni fog, éppúgy, mint minden potenciális egyéb veszélyforrást az útszakaszon.

speedbump

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A fekvőrendőrök helyét azonban nem az autósok jelölhetik ki, mint ahogy például a kátyúkat, állattetemeket vagy éppen az út szélén álló rendőröket jelezhetik, hanem a hivatalos térképszerkesztők, vagyis kvázi a Waze szerkesztő-adminjai.

A fekvőrendőrök jelzése tovább javíthatja az útvonalak kiszámíthatóságát, így elkerülhetők a későn észrevett "ugratók" miatti vészfékezések, rosszabb esetben a tetemes anyagi kár, mely a beszakadt olajteknő vagy a sérült karosszéria, lengéscsillapító megjavításával jár.

Az új, eredetileg márciusban bejelentett funkciófrissítés a következő napokban, hetekben élesedik világszerte, és a fekvőrendőrök mellett olyan egyéb veszélyekre is felhívja a figyelmet, mint a veszélyesen éles kanyarok, illetve a sávos körforgalmakon belül is könnyebbé teszi a navigációt.

Via autoevolution.com

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról