Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 23. 14:20

A ChatGPT-t és a Copilotot is magával rántotta a Bing API fennakadása

Globálisan tapasztalják a felhasználók a Bing API megbicsaklását, a Microsoft motorjára támaszkodó többi szolgáltatás is akadozik.

Újabb kiterjedt, világszerte jelentkező leállás bizonyítja, milyen következményei vannak annak, hogy sok esetben néhány technológiai vállalat fejlesztésére építkeznek egyes termékek. Ugyan a Google továbbra is a keresőpiac töretlenül legdominánsabb szereplője, a Bing API-ra egyre több szolgáltatás épül, így számos helyen csapódik le, ha valami probléma merül fel a működésében.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Csütörtök reggeltől kezdődően akadozni kezdtek a keresésekhez kapcsolódó funkciók a Microsoft Bing motorját használó szolgáltatásokban, amit többek közt a ChatGPT, a Copilot, a DuckDuckGo és más platformok felhasználói tapasztaltak. Az eddigi értesülések alapján a Bing alkalmazás programozási felületéhez (API) kapcsolódó hiba eredményezi, hogy egyes weboldalak és szolgáltatások egyáltalán nem, vagy részlegesen érhetők el.

A Downdetectoron érkező bejelentések alapján a Bing API-jára támaszkodó többi kereső, így a DuckDuckGo és az Ecosia sem tudja betölteni és megjeleníteni a keresési találatokat. A hiba érinti a Copilot termék funkcionalitását is, továbbá a ChatGPT előfizetői nem tudják használni a prémium csomag fontos részét képező valós idejű internetes keresés előnyét, a lekérdezések során hibaüzenettel szembesülnek.

A vállalat a Microsoft 365 állapotjelző szolgáltatásának fiókján keresztül ismerte el a közösségi médiában a hiba felmerülését, és aktívan dolgozik a helyreállításon. A probléma a cikk írása idején is fenn áll, a Bing.com egyértelműen jelzi hibaüzenetben az oldal felkeresésekor, hogy a hiba nem a felhasználó készülékében van.

bingleállás

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról