Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 23. 14:20

A ChatGPT-t és a Copilotot is magával rántotta a Bing API fennakadása

Globálisan tapasztalják a felhasználók a Bing API megbicsaklását, a Microsoft motorjára támaszkodó többi szolgáltatás is akadozik.

Újabb kiterjedt, világszerte jelentkező leállás bizonyítja, milyen következményei vannak annak, hogy sok esetben néhány technológiai vállalat fejlesztésére építkeznek egyes termékek. Ugyan a Google továbbra is a keresőpiac töretlenül legdominánsabb szereplője, a Bing API-ra egyre több szolgáltatás épül, így számos helyen csapódik le, ha valami probléma merül fel a működésében.

Csütörtök reggeltől kezdődően akadozni kezdtek a keresésekhez kapcsolódó funkciók a Microsoft Bing motorját használó szolgáltatásokban, amit többek közt a ChatGPT, a Copilot, a DuckDuckGo és más platformok felhasználói tapasztaltak. Az eddigi értesülések alapján a Bing alkalmazás programozási felületéhez (API) kapcsolódó hiba eredményezi, hogy egyes weboldalak és szolgáltatások egyáltalán nem, vagy részlegesen érhetők el.

A Downdetectoron érkező bejelentések alapján a Bing API-jára támaszkodó többi kereső, így a DuckDuckGo és az Ecosia sem tudja betölteni és megjeleníteni a keresési találatokat. A hiba érinti a Copilot termék funkcionalitását is, továbbá a ChatGPT előfizetői nem tudják használni a prémium csomag fontos részét képező valós idejű internetes keresés előnyét, a lekérdezések során hibaüzenettel szembesülnek.

A vállalat a Microsoft 365 állapotjelző szolgáltatásának fiókján keresztül ismerte el a közösségi médiában a hiba felmerülését, és aktívan dolgozik a helyreállításon. A probléma a cikk írása idején is fenn áll, a Bing.com egyértelműen jelzi hibaüzenetben az oldal felkeresésekor, hogy a hiba nem a felhasználó készülékében van.

bingleállás

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról