Szerző: Koi Tamás

2024. április 30. 11:19

Átverte a cyberpunk-maszk vevőit a Razer

Vissza kell fizetnie a vevőknek a Zephyr maszkok teljes árát a Razernek, mely 2021-ben minden tudományos alapot nélkülözve állította, hogy a kissé bizarr kütyüben lévő szűrők megfelelnek az egyik legmagasabb szintű normának.

Több mint 1,1 millió dollárt fizethet vissza a vevőinek a gamer perifériák fejlesztéséből és eladásából élő Razer az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (angol rövidítése alapján FTC) határozata alapján, amiért a cég megtévesztette a Zephyr maszkokat vásárló felhasználókat.

razer_zephyr

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A vállalat a pandémia időszakában jó ötletnek találta, hogy piacra dobjon egy erősen a cyberpunk-univerzum által ihletett, RGB fényekkel világító, dupla szűrőbetétet tartalmazó maszkot, melyről eleinte azt terjesztette, hogy a szűrőbetétek megfelelnek az N95 normának, azaz a levegőben lévő részecskék 95%-át kiszűrik.

Csakhogy az FTC szerint a szűrőket soha nem vizsgálta be semmilyen független hatóság, így a 100 dollárba kerülő maszk vélelmezhetően a hirdetettnél csak jóval kisebb hatásfokú védelmet biztosított viselője számára.

A Razer hiába hívta fel a figyelmet a korábbi promóciókban, hogy a Zephyr nem orvosi és nem személyvédelmi eszköz, illetve sem orvosi sem klinikai környezetben nem használható, mindez nem hatotta meg az FTC-t, mely a vevők teljes kártalanítása mellett 100 ezer dollárnyi eljárási bírságot is kiszabott a társaságra.

a címlapról