Szerző: Koi Tamás

2024. április 30. 11:19

Átverte a cyberpunk-maszk vevőit a Razer

Vissza kell fizetnie a vevőknek a Zephyr maszkok teljes árát a Razernek, mely 2021-ben minden tudományos alapot nélkülözve állította, hogy a kissé bizarr kütyüben lévő szűrők megfelelnek az egyik legmagasabb szintű normának.

Több mint 1,1 millió dollárt fizethet vissza a vevőinek a gamer perifériák fejlesztéséből és eladásából élő Razer az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (angol rövidítése alapján FTC) határozata alapján, amiért a cég megtévesztette a Zephyr maszkokat vásárló felhasználókat.

razer_zephyr

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A vállalat a pandémia időszakában jó ötletnek találta, hogy piacra dobjon egy erősen a cyberpunk-univerzum által ihletett, RGB fényekkel világító, dupla szűrőbetétet tartalmazó maszkot, melyről eleinte azt terjesztette, hogy a szűrőbetétek megfelelnek az N95 normának, azaz a levegőben lévő részecskék 95%-át kiszűrik.

Csakhogy az FTC szerint a szűrőket soha nem vizsgálta be semmilyen független hatóság, így a 100 dollárba kerülő maszk vélelmezhetően a hirdetettnél csak jóval kisebb hatásfokú védelmet biztosított viselője számára.

A Razer hiába hívta fel a figyelmet a korábbi promóciókban, hogy a Zephyr nem orvosi és nem személyvédelmi eszköz, illetve sem orvosi sem klinikai környezetben nem használható, mindez nem hatotta meg az FTC-t, mely a vevők teljes kártalanítása mellett 100 ezer dollárnyi eljárási bírságot is kiszabott a társaságra.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

1

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.