Szerző: Koi Tamás

2024. április 12. 14:34

Semmi sem menti meg a világot az AI-influencerektől

Új területen vetheti be a mesterséges intelligenciát a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok, mely virtuális influencerek létrehozásán dolgozik.

A mesterséges intelligencia és az influencer szavak viszonylag ritkán fordulnak elő egy mondatban, ez azonban máris változhat, hiszen lapértesülések szerint rövidesen akár virtuális véleményvezérek is lyukat beszélhetnek majd az ember hasába a TikTokon.

A The Information legalábbis úgy tudja, hogy a ByteDance-hoz tartozó közösségi platform virtuális influencerei a hús-vér véleményvezérek egyfajta versenytársai lehetnek majd.

ai_influencer

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az eszköz segítségével a hirdetők vagy a TikTokon értékesítők videós szpotok alapját adó scripteket írathatnak a mesterséges intelligenciával, illetve mindjárt létre is hozhatnak egy AI-által generált virtuális szereplőt, aki elmondja a nézőknek a főbb üzeneteket.

A lap forrásai szerint a TikTok jó ideje teszteli a funkciót, mely még nem áll teljesen készen az éles bevetésre, de legalábbis rosszabb értékesítési számokat hoznak a virtuális influencerek, mint a valódik - legalábbis egyelőre. 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról