Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 3. 14:28

Már regisztráció sem kell a ChatGPT-hez

Instant, regisztrációtól mentes hozzáférést jelentett be az OpenAI a népszerű generatív szolgáltatáshoz.

Az OpenAI bejelentette, hogy a ChatGPT weboldal látogatói egyes régiókban bejelentkezés nélkül használhatják az AI-asszisztenst, az intézkedéssel pedig lépcsőről lépcsőre, fokozatosan  mindenhol "kinyitják" a szolgáltatást. A fejlesztők korábban felhasználói fiók létrehozásához kötötték a használatot az ingyenes verzióval is, aminek alapját jelenleg a GPT-3.5 nagy nyelvi modell adja. A fizetős verzió ezzel szemben a GPT-4 Turbo előnyeit kínálja, ami már jelentősebb javulást jelent a szolgáltatás minőségét illetően.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A kötelező regisztráció elhagyásával, és így egyben a hozzáférés egyszerűsítésével és gyorsabbá tételével az OpenAI újabb felhasználók becsalogatását remélheti, akiket a későbbiekben akár előfizetőkké konvertálhat. Ezzel együtt azonban tartalmi óvintézkedések bevezetése is szükségessé vált a fiatalkorú felhasználókra tekintettel, a későbbiekben több kategóriára terjesztik ki a problémás keresési és tartalomgenerálási blokádokat.

A 2022-es novemberi indulás óta a ChatGPT techdemóból komplex AI-asszisztenssé épült, és mindig elérhető volt egy ingyen használható változata is, lévén a cég a használat során jelentős mennyiségű adatot tudott harácsolni a felhasználóktól a későbbi fejlesztésekhez.

a címlapról