Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 3. 14:28

Már regisztráció sem kell a ChatGPT-hez

Instant, regisztrációtól mentes hozzáférést jelentett be az OpenAI a népszerű generatív szolgáltatáshoz.

Az OpenAI bejelentette, hogy a ChatGPT weboldal látogatói egyes régiókban bejelentkezés nélkül használhatják az AI-asszisztenst, az intézkedéssel pedig lépcsőről lépcsőre, fokozatosan  mindenhol "kinyitják" a szolgáltatást. A fejlesztők korábban felhasználói fiók létrehozásához kötötték a használatot az ingyenes verzióval is, aminek alapját jelenleg a GPT-3.5 nagy nyelvi modell adja. A fizetős verzió ezzel szemben a GPT-4 Turbo előnyeit kínálja, ami már jelentősebb javulást jelent a szolgáltatás minőségét illetően.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A kötelező regisztráció elhagyásával, és így egyben a hozzáférés egyszerűsítésével és gyorsabbá tételével az OpenAI újabb felhasználók becsalogatását remélheti, akiket a későbbiekben akár előfizetőkké konvertálhat. Ezzel együtt azonban tartalmi óvintézkedések bevezetése is szükségessé vált a fiatalkorú felhasználókra tekintettel, a későbbiekben több kategóriára terjesztik ki a problémás keresési és tartalomgenerálási blokádokat.

A 2022-es novemberi indulás óta a ChatGPT techdemóból komplex AI-asszisztenssé épült, és mindig elérhető volt egy ingyen használható változata is, lévén a cég a használat során jelentős mennyiségű adatot tudott harácsolni a felhasználóktól a későbbi fejlesztésekhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról