Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 27. 12:40

Szigorúbb lesz az Android 15 a régi appokkal szemben

Új minimum követelményeket határozott meg a Google az androidos appokra vonatkozóan, az Android 15 közelgő kiadásával a legalább Android Nougatra fejlesztett alkalmazások lesznek csak telepíthetők.

Az Android Developer Preview előzeteseket többek közt azért adja ki a Google, hogy a fejlesztők fel tudják készíteni alkalmazásaikat az új verzióval való kompatibilitásra. A Play Áruházból elérhető appoknak van egy jelentős szelete, ami nem frissül, mert a projektet azóta elhagyták a készítői, ez pedig biztonsági kockázatot jelenthet a felhasználókra nézve.

A keresőcég eddigi előírásai szerint az appoknak legalább Android 6.0-t (Marshmallow) kell megcélozniuk, de az Android 15 érkezésével emelni fog a lécen, és csak azok az alkalmazások lesznek telepíthetők, amelyek már legalább az Android 7.0-át (Nougat) célozzák, tehát a fejlesztők a 24-es vagy annál frissebb verziójú SDK-ra épülnek.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az Android Police szúrta ki az előzetes buildben, hogy a 15-ös Android rendszer ennek értelmében biztonsági okokból nem fogja engedni a felhasználók számára a Marshmallow (Android 6.0) verziót célzó appok telepítését, mivel azokban még lehetnek olyan hibák és sebezhetőségek, amelyeket frissítés hiányában nem foltoztak be a készítők.

Az előzetes kiadásban kerülőúton azért még van lehetőség az Android 15-ös mobilokra való telepítésre sideloading útján, de ez nem igazán az átlagfelhasználók számára szóló megoldás, és a stabil változatban már nem biztos, hogy működni fog. A lépés ugyan az Android-felhasználók többségét nem igazán érinti, de egy kisebb felhasználói réteg még mindig régi alkalmazásokra támaszkodik. Figyelembe véve, hogy a Nougat 2016 augusztusában jelent meg, a körülbelül hét éve nem frissített appok nem kerülhetnek majd az Android 15-ös mobileszközökre, amiket már tényleg nem ajánlott senkinek sem használni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról