Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 23. 14:46

Álhír terjed a Gmail megszűnéséről

Villámgyorsan terjedt szét a hoax, de kiderült, hogy csak HTML nézet támogatása fog megszűnni.

A különböző közösségi felületeken, köztük az X-en kezdett el terjedni egy hoax, miszerint a Google búcsúzik a Gmail levelezőszolgáltatástól, az ominózus poszt rövid idő alatt majdnem hétmillió embert ért el. A hír azonban ebben a formában egyáltalán nem igaz, sőt, mivel a keresőcég egyik legsikeresebb termékéről van szó több mint kétmilliárd felhasználóval, egy ideig még biztosan velünk marad.

Még kellemetlenebb, hogy a kamuhírt az X termékvezetési fejlesztője Chris Bakke kezdte el osztogatni eredetileg, aki közismerten is nagy troll. Nem sokkal később a Google is reagált, hogy a Gmail bizony marad, de addigra az X már előhozakodott egy új termékkel, és bejelentette az Xmail levelezőt, amiről egyelőre még semmit nem tudni, csak hogy majd valamikor lesz.

kamu

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Morzsányi igazságot azonban tartalmaz a félreértelmezett hír, a manipulált kamulevelet közzétevő posztoló ugyanis egy valós bejelentést szerkesztett át. Februártól a Gmail automatikusan megszünteti az alap HTML-nézet (Basic) támogatását, és minden felhasználónál Normál nézetre (Standard) áll át, tehát csak a csupaszított HTML nézet szűnik meg, mit amúgyis kevesen használnak.

Az alap HMTL nézet a Gmail korábbi verziója, amit azóta sokkal modernebb megoldás váltott fel, ráadásul számos funkció nem is érhető el benne, köztük a csevegés, a helyesírás-ellenőrző, a névjegyek hozzáadás és importálása, illetve a szövegformázási lehetőségek. Főleg olyan helyzetekben hasznos, ha a felhasználó rossz lefedettségű, gyengébb internetkapcsolattal rendelkező helyen szeretné elérni a leveleit mindenféle sallang nélkül.

gmail_html

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról