Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 21. 14:00

Több ezer hamis iPhone-nal verték át az Apple-t

A két csaló akár 20 év börtönt is kaphat, amiért 3 millió dolláros kárt okozott a cupertinói cégnek.

Egy szövetségi bíróság kimondta két marylandi férfi bűnösségét, akik fifikásnak tűnő megoldással szereztek iPhone-okat maguknak. Az elkövetők több ezer hamis iPhone-t küldtek el javításra az Apple-nek azzal a reménnyel, hogy a cég eredeti készülékekre cseréli a használhatatlannak beállított kópiákat. Most akár 20 év börtönbüntetést kaphatnak postai csalás és postai csalás elkövetésére irányuló összeesküvés vádjával.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A 33 éves Haotian Sun és Pengfei Xue 2017-ben kezdett el beszerezni hamisított almás mobilokat Hong Kongból, az elkövetkező két évben pedig nagyjából 5000 telefont küldtek be az Apple hivatalos partnereihez, még az eszközök sorozatszámait is hamisították. A két férfi különböző álneveket használt, hogy végrehajtsa a körülbelül 3 millió dollár értékű csalást. 2019. decemberében sikerült letartóztatni őket, az ítélethirdetésre júniusban számíthatnak.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple bedől a metódusnak, a technológiai óriáscéget már harmadszorra csapják be kamu-iPhone-okkal. 2019-ben egy kínai diákot három év börtönbüntetésre ítéltek, miután csaknem egymillió dollárral károsította meg az Apple-t, szintén ugyanilyen módszerrel, azt állítva, hogy a készülékeket nem lehet bekapcsolni. A bűncselekményre azután derült fény, hogy a vámosok gyanús, Hong Kongból érkező csomagokat nyitottak ki, amelyek hamis iPhone-okat tartalmaztak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról