Szerző: Koi Tamás

2024. február 1. 14:36

Hét év hallgatás után kilépett a világ elé a Nokia okostelefonok gyártója

Új szelek fújnak Finnországban a HMD háza táján, mely úgy fest, mintha arra készülne, hogy szakítson a Nokia márkanévvel.

A 2016 decembere óta eltelt valamivel több mint hét évben a finn HMD Oy. gyakorlatilag egy licencelt márkanév égisze alatt létezett: a cég az egykor patinás Nokia brand alatt dobta piacra számtalan okostelefonját. Ez a stratégia azonban hamarosan változhat, aminek az egyik előszele a cég által most közzétett imázsfilm.

01:21
 

We're HMD, Human Mobile Devices

Még több videó

Bevallom őszintén bár a HMD márkanevet azért ismertem, ha megkérdeztek volna, minek a rövidítése a cég neve, valószínűleg nehéz helyzete kerültem volna, de a fenti videónak köszönhetően most már ezt is tudom.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az már tavaly ősz óta kész tény, hogy hamarosan érkeznek a HMD első saját márkás okostelefonjai, és bár ezek megjelenéséről egyelőre nem sok konkrétumot lehet tudni, sanszos, hogy valamikor a hónap végén kezdődő barcelonai Mobile World Congressen lesz erről némi infó.

Ahogy vélhetően arról is, hogy ezt követően mihez kezd a Nokia márkával a HMD, mely jó eséllyel tekintélyes summát fizetett a márkanév használatáért az elmúlt hét évben úgy, hogy a licencmegállapodás értékelhető részesedést hozott volna bármelyik nagyobb piacon a gyártónak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról