:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 11. 12:40

Megvásárolható a DJI első teherszállító drónja

Globálisan is rajtol a DJI FlyCart 30 értékesítése.

A kínai piac után a világ más országaiban is piacra dobja első, kifejezetten teherszállításra tervezett drónját a világ első számú kereskedelmi dróngyártója, a kínai DJI. A DJI FlyCart 30 akár 33 kilogrammos terhet képes a levegőbe emelni 6000 méter magasságig, 16 kilométeren át különböző időjárási körülmények közt, de teher nélkül a repülési távolság 28 kilométerre nőhet. Az IP65 minősítésű drón esőben és poros levegőben egyaránt közlekedik,  -20 – 45°C hőmérséklet között üzemel, és 12 m/s a maximális szélerősség, amiben terhelhető. Két akkumulátor látja el energiával, így míg az egyik akku töltés alatt áll, a másik aktívan használható. Amennyiben a felhasználó nem duál akkumulátorral engedi fel a drónt, a hasznos teher akár 40 kilogrammra növelhető.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A négy karral és összesen nyolc szénszálas propellerrel ellátott drón legfeljebb 72 km/h sebességet produkál, és kétféle módon tudja szállítani a csomagokat: adott egy 70 literes űrtartalmú doboz, illetve a konténeres megoldáson túl kábellel használható, így a drónra is akasztható maga a küldemény, bár utóbbi esetben jobban ki lesz téve a környezeti körülményeknek. A célállomáson leszállás nélkül lerakható a szállítmány, aminek biztonságosságát lengéscsillapító technológia garantálja, a drón 20 méteres kötelet képes ledobni és 40 kg-os hasznos terhet felhúzni.  A nem klasszikus értelemben vett csomagokon túl a drón akár vészhelyzetekben is bevethető, például defibrillátorok gyors eljuttatásához.

Az eszközre szerelt plusz kameraegységnek köszönhetően az irányító Full HD minőségű képet streamelhet a kontrollerre, akár a 4G LTE mobilhálózat előnyeit kihasználva, szoftver terén pedig a DJI Pilot 2 alkalmazás az újítás, ami számos új funkciót hoz kifejezetten a szállítmányozás könnyebb menedzselésére. A vezérlést két különböző személy is végezheti, vészhelyzetben pedig a beépített ejtőernyőnek köszönhetően biztonságosabb leszállást kap az eszköz, ami természetesen nem olcsó mulatság: 17 ezer dollárt kell érte kicsengetni, ami nagyjából nettó 5,9 millió forint.

03:45
 

Introducing DJI FlyCart 30 | DJI Delivery

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 13:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.