Szerző: Koi Tamás

2023. december 6. 13:23

Kamionokról vonatokra és hajókra vált Európában az Amazon

Az Amazon a világ első számú e-kereskedőjeként az egyik legnagyobb logisztikai guru is egyben - a cég az európai szállítmányozásban egyre nagyobb arányban támaszkodik a vasútra és a folyami, vízi közlekedésre.

Az évnek ez az időszaka rendszerint a csomaglogisztika maximumra járatásáról szól világszerte, így Európában is, ahol a legnagyobb kereskedők, e-kereskedők különböző újításokkal próbálják a több milliárdnyi csomag célba juttatását hatékonyabbá tenni.

A világ legnagyobb e-kereskedője, az Amazon most bejelentette, hogy a hatékonyabb csomagmozgatás érdekében Európában 100 vasútvonalon és 300 tengeri útvonalon bízza meg szállítmányozási partnereit a csomagok célba juttatásával, ami a 2022-es állapothoz képest 50%-os bővülést jelent.

02:15
 

Amazon’s sea and rail logistics in Europe

Még több videó

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Egy tipikus csomag útja egyébként többnyire az Amazon valamelyik logisztikai központjában kezdődik, ahol először kamionokba kerülnek, majd magát a nyerges szerelvényt emelik vasúti kocsikra vagy hajókra a terminálokon vagy kikötőkben, majd a célállomáson immár helyi sofőrök szállítják tovább az árut a célig.

A cég szerint ezzel egyébként meglepően sok idő nyerhető, emellett nem elhanyagolható tény, hogy a közúti és vasúti/vízi fuvarozás kombinálásával a szállítmányozási tevékenység károsanyag-kibocsátása is leszorítható.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról