Szerző: Koi Tamás

2023. november 14. 14:05

Az NMHH NAGYON szeretné, ha idén mindenki megfontoltan vásárolna

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság éberségre int mindenkit, aki a karácsonyi szezonban online vásárlásra adja a fejét, de legalábbis senki ne vásároljon olyan helyen, melynek nincs az URL-je előtt lakat.

Új, illetve nem is annyira új szerepkörben tűnik fel a most startoló (online) karácsonyi bevásárlási szezon kapcsán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mely az elmúlt két napban két külön közleményben, illetve tájékoztató anyagban igyekszik mindenkit megfontolt vásárlásra ösztökélni saját maga biztonsága érdekében.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Pedig a hatóságnál az ilyenhez hasonló karácsonyi vásárlással kapcsolatos tájékoztatónak mondhatni már hagyománya van, hiszen a szervezet egyben postafelügyeleti feladatokat is ellát. A mostani tájékoztatók inkább manapság megszaporodott átverések kivédésére hívják fel a figyelmet, lásd az "5 tipp a biztonságos online vásárláshoz" című anyagot, amiben egyebek mellett arra szólít fel a hatóság, hogy alaposan meg kell vizsgálni egy weboldalt, ahonnan vásárolni szándékozunk az üzemeltető kilététől kezdődően odáig, hogy rendelkezik-e megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal. Ha pedig valaki azt gondolná, hogy bármilyen ingyenes, publikus Wi-Fi hálózaton keresztül nyugodtan lehet shoppingolni, nos, az is téved. 

Az NMHH emellett a szakmában "sötét mintázatokként" ismert tisztességtelen befolyásolástól is óvva int, hangsúlyozva, hogy a vásárlással kapcsolatos összes döntést ajánlott nyugodtan, kellően átgondoltan meghozni

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.