Szerző: Koi Tamás

2023. november 7. 14:47

Nem kell megbocsátani Musknak, épp ellenkezőleg

A világ vezetőiről, legyen szó politikusról vagy éppen olyan, sikeres, de legalábbis ismert cégvezetőkről, mint Elon Musk, divat életrajzi könyvet írni - az írókkal pedig divat interjút készíteni.

Interjút készített Elon Musk életrajzírójával, Walter Isaacsonnel a Telex, amiből azok számára is kiderülhet egy, s más a világ leggazdagabb emberéről, egyben legismertebb cégvezetőjéről, akik nem akarnak több ezer forintot áldozni a magyar könyvesboltokban egyébként október vége óta kapható kötetre.

Isaacson 2021-ben kezdett együtt dolgozni az életrajzon Muskkal, aki egyébként vitathatatlanul korunk egyik legösszetettebb, legszélsőségesebben megítélt zsenije vagy éppen őrültje, aki a szerző szerint azért különösen érdekes, mert legismertebb vállalkozásaival, a SpaceX-szel és a Teslával két fontos problémán dolgozik: az elektromos autókon és az űrkutatás fellendítésén.

Szerintem nincs elnök vagy miniszterelnök, aki akkora változást tudna elérni ezeken a területeken, mint ő. Évek óta nem küldtünk embert az űrbe! Az amerikai kormány nem tud kiépíteni egy rendes elektromosautó-töltős rendszert! Viszont itt van Elon Musk, aki a különböző cégeivel pont ezekre a problémákra koncentrál, komoly sikerekkel.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A szerző úgy véli, a Muskhoz hasonló "őrültek" tudják ma már csak igazán hajtani a technológiát, persze ez nem jelenti azt, hogy az őrület ezért cserébe tetszőleges mértéket ölthet (utalva Musk Jobshoz hasonlóan legendásan kíméletlen stílusára, illetve twitteres (x-es) kirohanásaira). 

Isaacson szerint Musknak ezzel együtt nem kell megbocsátani semmit, erről, valamint többek között a messiáskomplexusról, a kockázatvállalásról és az X-ről kérdezte az életrajzi kötet szerzőjét a Telex.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.