Szerző: Koi Tamás

2023. október 20. 13:16

Annyi volt a lopás, hogy digitalizálják a teljes British Museum-ot

Gigantikus digitalizációs projektbe kezd Nagy-Britannia legnagyobb múzeuma, a British Museum, mely érinti az intézmény teljes állandó tártlatgyűjteményét.

Olyannyira elharapóztak a lopások Nagy-Britannia egyik legnagyobb múzeumában, a British Museum-ban, hogy az illetékesek úgy döntöttek, a digitalizáción keresztül vezet az egyetlen lehetőség ahhoz, hogy az állandó tárlat darabjait biztosan megőrizzék az utókornak.

Az intézmény idén augusztusban lesújtó képet festett a múzeumi tolvajlás által okozott károkról, így a British Museumból az elmúlt időszakban több ezer kiállítási tárgyat, köztük 1500 másként pótolhatatlan műtárgyat loptak el.

british_museum_tour_5

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A digitalizációs projekt egyébként nem ma indult, illetve eredetileg nem is feltétlenül ezzel a szándékkal: az állandó tárlatok felét már digitalizálták 2020-ban, akkor azonban a koronavírus-járvány miatti lezárások szolgáltak fő motivációként.

A teljes digitalizációs projekt egyébként mintegy 12,1 millió dollárnak megfelelő angol fontot emészthet majd fel, amit az intézmény hangsúlyozottan nem az adófizetők pénzéből kíván előteremteni, hanem magánadományok útján.

Via Engadget.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.