Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 24. 11:48

Költözhet a Chrome címsora iOS-en

Napjaink okostelefonjai a kezdetekhez képest óriásira nőttek, ami a böngészőprogramok kezelését alaposan megnehezíti.

A mobilos böngészőszoftverek kapcsán talán a legfontosabb ergonómiai innováció az utóbbi években, hogy a tradicionálisan a kijelzőfelület felső 5-10%-ában tanyázó böngészősáv lekerülhetett legalább opcionálisan a kijelző aljára. A Google az androidos Chrome-ba 2017-ben illesztette be az URL sáv áthelyezésének lehetőségét, később azonban nem részletezett okból megszüntette azt, csak hogy az Apple aztán 2021-ben alapértelmezetté tegye saját mobilos böngészőjében az alsó elhelyezést.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az iOS 15-tel érkező ergonómiai újítás most átkerülhet a Chrome-ba is, legalábbis annak iOS-es verziójába, a böngésző tesztkiadása ugyanis már tartalmazza azt az opciót, amivel át lehet helyezni a böngészősávot fentről alulra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg az opció a végleges Chrome-ban, netán a Google újra beépíti azt az androidos változatba is, mindenesetre a kisebb kezű felhasználók bizonyára kedvezően fogadják majd a lehetőséget, pláne ha az Apple nagyobb (Pro Max) iPhone-jait használják, ahol a kijelző tetején lévő böngészősáv elérhetetlen távolságokba van szinte mindenki számára.

Via The Verge.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

12

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.