:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 11. 09:50

Feltörték a Fogyasztóvédelmi Portál egyik aloldalát

Péntek hajnalban feltörték az Igazságügyi Minisztérium által üzemeltetett Fogyasztóvédelmi Portál egyik aloldalát.

sziasztok barataim es nem barataim

lenishun ujra lecsapott mos pedig ejen a csodas oldalon! :DDDD  szarvas zoltan fejere miert esett ra szekreny mostan?

eljen telex.hu tesverek

Ez az üzenet fogadta ma reggel azokat, akik napi rutinjuknak, vagy pusztán valami kíváncsi perverziójuknak megfelelően ellenőrizni szerették volna az Igazságügyi Minisztérium honlapján található Fogyasztóvédelmi Portál egyik aloldalát, mely a jogsértést elkövető webáruházak adatbázisát tartalmazza, illetve jelen pillanatban csak tartalmazta - adta hírül elsőként a Telex.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az oldal egyfajta szégyenfalként funkcionál, itt tüntetik fel azon, jogsértést elkövető webáruházakat, amelyek magatartását a fogyasztóvédelmi hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, vagy a bíróság jogerősen megállapította. A honlap egyúttal arról is tájékoztatást nyújt, ha a vállalkozás együttműködő volt és teljesítette a határozatban foglaltakat. Az oldal a Wayback Machine alapján péntek hajnalban így nézett ki

A defacement hátteréről egyelőre semmit nem tudni, a minisztérium az első híradások megjelenéséig nem nyilatkozott arról, hogy az infrastruktúrát pontosan milyen támadás érte és mikor, illetve milyen lépéseket tett a támadást követően. Az adatbázis weboldala jelenleg elérhetetlen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 08:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.