:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 19. 13:42

Jó hír a zenei tehetségeknek a TikTok-spinoff terjeszkedése

Újabb három országban indult el a virális videók legnagyobb platformjának számító TikTok online zenestreaming-spinoffjának a tesztelése.

Indonézia és Brazília után mostantól Mexikóban, Szingapúrban és Ausztráliában is elérhető a ByteDance vadonatúj online előfizetéses zenestreaming-szolgáltatása, a TikTok Music tesztje, mely simán tekinthető a fiatalok körében töretlenül népszerű, rövid videós tartalmakat közvetítő platform egyfajta most születő mellékágának.

A szolgáltatásra egyelőre csak meghívásos alapon lehet regisztrálni a fenti országokban is, de csak idő kérdése, hogy a TikTok Music a tradicionális nyugati piacokon - így az EU-ban is - elérhetővé váljon.

tiktok_music_2

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A TikTok Music az eddigiek alapján önálló applikációként működik, ugyanakkor lehetőség van már meglévő TikTok-fiókkal összekötni a streaming app felhasználóját, így a videostreaming-platformon felfedezett zenék könnyen újra meghallgathatók, letölthetők vagy megoszthatók, írja a ByteDance közleménye.

Az "eredeti" TikTok ugyanakkor már az új platform indulása előtt jóval mély hatást gyakorolt a zeneiparra, különösen a feltörekvő, új előadói nemzedék körében, mivel 2016-os indulását követően jelentős virális hatásának köszönhetően számtalan előadóművészt tett rendkívül gyorsan nagyon népszerűvé.

Az ezen előadók zenéit listázó lejátszási listákkal ma tele vannak az olyan, egyébként a TikTok Music konkurensének tekinthető szolgáltatások, mint a Spotify vagy éppen az Apple Music.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 21:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.