Szerző: Koi Tamás

2023. július 18. 13:02

Vezércsere jön a Yettelnél

Valamivel több mint két és fél évvel a kinevezését követően távozik a Yettel Magyarország éléről Peter Gazik, aki a cégcsoporton belül folytatja tovább a munkáját. Helyét a PPF csoport pénzügyi üzletágának egyik veteránja veszi majd át.

Vezérigazgatót cserél a Yettel Magyarország szeptemberben - Peter Gazikot, aki a Yettel, illetve a jogelőd Telenor Magyarország egyik legsokoldalúbb korábbi vezérigazgatóját, a többek között saját étteremlánccal rendelkező vegán-forradalmárt, Jan Hanust váltotta, ezúttal egy cseh szakember, Igor Prerovsky váltja.

A szeptembertől Magyarországra érkező új vezető szakmai múltja sem kevésbé változatos elődjeihez képest, így a ma kiadott sajtóközlemény szerint Prerovsky azt követően tér vissza a PPF-hez, hogy négy évig az Európa és a Közel-Kelet régióban a digitális vállalkozásépítésben és -fejlesztésben vezető szerepet betöltő Creative Dock Groupnál fintech területen vezetett pénzügyi és telekommunikációs projekteket.

igor_prerovsky

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A menedzser előtte - 2006 és 2019 között - a Home Creditnél, a PPF Group globális lakossági pénzügyi üzletágánál dolgozott vezető pozíciókban, és irányította a Home Credit egyesült államokbeli, vietnami és kínai szervezeteit. A Yettel Magyarország vezérigazgatójává való kinevezéssel Igor egyben visszatér a távközlési üzletágba is, mivel 2000 és 2006 között az Oskar Mobile (ma Vodafone Csehország) márkastratégiáért és kommunikációért felelős alelnökeként dolgozott.

Peter Gazik média területen folytatja tovább, távozását követően ő lesz az egyik legnézettebb szlovák kereskedelmi tévécsatorna, a TV Markíza vezérigazgatója. A csatorna több más adóval együtt a PPF tulajdonában lévő Central European Media Enterpriseshez tartozik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.