Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 18. 11:00

Újabb rekordösszegért kelt el egy ősrégi iPhone

Az eredeti ár 300-szorosát fizette ki az aukció nyertese.

Az eredeti ár 300-szorosát érte egy 2007-es kiadású első iPhone, miután egy elszánt vásárló 190 372 dollárt (több mint 63 millió forint) ajánlott a technológiai relikviáért egy aukción. Az LCG Auctions piactér a készüléket rendkívül ritkának minősítette, mivel a négy gigás modell volt a terítéken, amit a megjelenés után két hónappal kivontak a forgalomból - ez tűnt a logikus lépésnek, miután a legtöbb vásárló inkább fizetett némi felárat a 8 gigás változatért cserébe. A licit során összesen 28 ajánlattétel érkezett a készülékre, ami akkor még 10 ezer dollárról indult.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az LCG Auctions februárban már értékesített egy első generációs, bontatlan dobozos iPhone-t, akkor még mindössze 63 356 dollárért, majd a Wright Auctions márciusban 40 320 dollárért adott el egy első generációs iPhone-t. A 190 ezer dolláros üzlet tehát még a korábban hajmeresztőnek tűnő ajánlatokat is jócskán felülmúlja, amiknek a tárgya a 8 gigás változat volt.

A mindössze 3,5 hüvelykes kijelzővel és 2 megapixeles kamerával ellátott iPhone 2007-ben két változatban jelent meg: a 4 GB memóriával felszerelt variáns ára 499 dollár, míg a 8 GB-os verzióé 599 dollár volt. Akkoriban mindössze 16 alkalmazást lehetett rajta futtatni, és nem volt még App Store sem.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.