:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 14. 12:14

A csirkemell, a tej , a sajt és a vaj a sláger a GVH online árfigyelőjén

Jól pörög a Gazdasági Versenyhivatal idei talán legfelkapottabb projektje, az online árfigyelő rendszer, mely a kormányzat szándéka szerint az egyik legfontosabb fegyver lehet a rekord inflációval folytatott harc során.

Közleményt adott ki pénteken a Gazdaságfejlesztési Minisztérium többek között arról, hogy a július 1-jével indult online árfigyelő rendszer az elmúlt két hétben milyen eredményekkel büszkélkedhet.

A Gazdasági Versenyhivatal égisze alatt működő, az IdomSoft által meglehetősen gyors iramban tető alá hozott árfigyelő rendszerbe egyes kereskedőknek kötelező feltölteniük bizonyos termékeket, illetve annak árait, ugyanakkor lehetőség van az önkéntes csatlakozásra is - bár ezzel az oldal tanúsága szerint máig egyetlen hazai vállalkozás sem élt.

A minisztérium közleménye szerint a keresővel ellátott platformon 

a szabadszavas keresések száma mostanra megközelíti a 186 ezret, amelyek során a látogatók leggyakrabban a tej, a csirkemell, a sajt és a vaj szavakra kerestek.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A közlemény kitér arra is, hogy az online árfigyelő platformot az elmúlt két hétben a statisztikák szerint 510 ezren keresték fel, és összesen több mint 35 ezer lapletöltést mértek az oldalon. Az árfigyelő egyébként mintegy 1200 üzletben a 62 termékcsoportba tartozó több mint 1000 különböző termékre vonatkozóan tartalmaz áradatokat, ez a kör a jövőben az ígéretek szerint bővülni fog majd - akárcsak a funkciók köre, jóllehet utóbbiról egyelőre nem árult el konkrétumokat az üzemeltető és az illetékes minisztérium.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 02:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.