Szerző: Koi Tamás

2023. június 9. 13:45

Újabb gyomrost vág be a netes kampányoknak az Apple

Az Apple az elmúlt években számos olyan, biztonságosabb netezésre szolgáló funkciót mutatott be, ezekhez csatlakozik most a Link Tracking Protection, melyet látva aligha fognak felállva tapsolni a hirdetők.

A hét elején tartott WWDC alkalmával az Apple egy sor adatbiztonsági és adatvédelmi újítást is bejelentett, melyek talán kissé háttérbe szorultak a fontosabb témák mellett, ettől függetlenül a későbbiekben még óriási jelentőségük lehet majd.

Ilyen az iOS17-tel és a macOS Sonomával érkező Link Tracking Protection, ami pontosan azt teszi, amire a neve is utal: megakadályozza, hogy a felhasználó tevékenysége az URL-ekbe szőtt nyomkövető paraméterekkel követhető legyen.

safari_tracking

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Mail és a Messages appok mellett a Safari privát böngészés üzemmódjába bekerülő újítás nemes egyszerűséggel levágja az URL-ek végéről a tracking paramétereket, melyeket hirdetők változatos célokra használnak jelenleg is, így például különböző netes kampányokra elhelyezett linkek esetében tipikusan itt szokták az ügyfél forrását, illetve a hirdetők részéről ez egy előszeretettel alkalmazott trükk a célzott hirdetések kiszolgálására a cross-site nyomkövető cookie-k helyett vagy mellett.

Via 9to5mac.com

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.