Szerző: Koi Tamás

2023. június 9. 13:45

Újabb gyomrost vág be a netes kampányoknak az Apple

Az Apple az elmúlt években számos olyan, biztonságosabb netezésre szolgáló funkciót mutatott be, ezekhez csatlakozik most a Link Tracking Protection, melyet látva aligha fognak felállva tapsolni a hirdetők.

A hét elején tartott WWDC alkalmával az Apple egy sor adatbiztonsági és adatvédelmi újítást is bejelentett, melyek talán kissé háttérbe szorultak a fontosabb témák mellett, ettől függetlenül a későbbiekben még óriási jelentőségük lehet majd.

Ilyen az iOS17-tel és a macOS Sonomával érkező Link Tracking Protection, ami pontosan azt teszi, amire a neve is utal: megakadályozza, hogy a felhasználó tevékenysége az URL-ekbe szőtt nyomkövető paraméterekkel követhető legyen.

safari_tracking

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A Mail és a Messages appok mellett a Safari privát böngészés üzemmódjába bekerülő újítás nemes egyszerűséggel levágja az URL-ek végéről a tracking paramétereket, melyeket hirdetők változatos célokra használnak jelenleg is, így például különböző netes kampányokra elhelyezett linkek esetében tipikusan itt szokták az ügyfél forrását, illetve a hirdetők részéről ez egy előszeretettel alkalmazott trükk a célzott hirdetések kiszolgálására a cross-site nyomkövető cookie-k helyett vagy mellett.

Via 9to5mac.com

 

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

0

Popszakma, hackerek, menőzés

2023. szeptember 29. 11:55

A hacker karaktere évtizedek óta jelen van az irodalomban vagy éppen a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük ezzel együtt sokat változott az évek során.