Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 26. 12:00

Chatbottal újítaná meg a videókeresést a TikTok

A videós appba épülő funkciót eddig Tako néven említik.

A felhasználók által feltett kérdések alapján ajánlana videókat a TikTok éppen tesztelés alatt álló MI-alapú chatbotja, amit Tako néven említ a cég – írja a The Verge. A laphoz eljuttatott képernyőmentések alapján Tako a profil ikon felett, a videó jobb oldalán fog elhelyezkedni, és érintésre ugrik elő a csevegőablak, ahol fel lehet tenni a kérdéseket a chatbotnak.  A Tako alatt dolgozó MI-modellről egyelőre semmit nem tudni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Daniel Buchuk, a Watchful Technologies munkatársa szerint a chatbot a jövőben „radikálisan megváltoztathatja a keresést és a navigációt” az alkalmazáson belül, amennyiben szélesebb körben is elérhetővé válik. A felhasználó például egy éppen nézett ételvideóhoz kapcsolódó recepteket mutató videókat kérhet, de akár történelmi témájú videókat is találhat, ha egy adott uralkodó koronázására kérdez rá.

A TikTok szóvivője, Zachary Kizer elmondása szerint egyelőre még egy rendkívül korlátozott körben elérhető kísérleti fázisban jár a projekt, észak-amerikai és európai felhasználók körében egyáltalán nem tesztelik, egy korábbi tweet alapján egyelőre csak a Fülöp-szigeteken élőknél jelent meg a funkció korai formája. Komoly szándékot tükröz viszont, hogy a Takno „chatbot-szoftverre” már benyújtotta a cég a védjegykérelmet.

Nem a kínaiaknak jut eszükbe először, hogy a saját közösségi alkalmazásukba chatbotot építsenek: áprilisban a Snapchat bővült a My AI bottal, Mark Zuckerberg pedig nemrég beszélt arról a befektetőknek, hogy a jövőben emberek milliárdjaihoz fogja eljuttatni szolgáltatásaiban az MI-asszisztenseket.

a címlapról