Szerző: Koi Tamás

2023. május 18. 10:42

A pápalátogatás zavartalanságát biztosította az NMHH

Ferenc pápa április végi magyarországi látogatását több ezer rendvédelmi dolgozó és specialista biztosította, köztük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakembereivel.

Ferenc pápa április végi magyarországi látogatásakor többször elhangzott, hogy a katolikus egyházfő a világ öt legvédettebb személye közé tartozik, itt létét ennek megfelelően alaposan biztosították a helyi és vatikáni erők. A folyamatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakembereinek is jutott szerep - derül ki a szakhatóság oldalán szereplő közleményből. 

ferenc

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A hatóság szakembereinek feladata alapvetően a rendvédelmi és készenléti szervek hírközlését biztosító rádióhálózat, az Antenna Hungária és az MTVA által a televíziós közvetítések és felvételek elkészítéséhez használt rádiócsatornák, valamint kiemelt fontosságú rádióhálózatok zavartalanságának biztosítása volt.

A Terrorelhárítási Központ felkérése és koordinálása alapján a kiemelt rendezvények helyszínein, valamint az azokat összekötő útvonalakon és vonzáskörzetükben egymást váltva három speciális mérőgépkocsi állt készen rádiófrekvenciás zavarok vizsgálatára. A mérőkocsik ilyenkor zavarjeleket keresnek, és az esetleges zavaró jelforrásokat behatárolják. 

Mostanra már szerencsére mindenki nyugodtan hátradőlhet, hiszen mint az NMHH fogalmaz, 

a rendezvény három napja alatt az érintett frekvenciasávokon ilyen zavaró jel nem volt, így a hatóság munkatársainak intézkedniük nem kellett.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.