Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 11. 14:20

Elfelejthetik a fizuemelést a Microsoft dolgozói

Idén már nem számíthatnak magasabb bérre a redmondi óriás teljesidős alkalmazottai.

Szokatlan lépést tervez a Microsoft a techszektorban megfigyelhető nagy költségcsökkentési hullám jegyében, a dolgozóknak kiküldött e-mail szerint idén nem ajánlj fel fizetésemelést a teljes munkaidőben foglalkoztatott szakemberek számára, de az óradíjasok továbbra is számíthatnak megemelt kompenzációra. A bónuszokra és a részvényjutalmakra szánt keretet tartja a vállalat az évben. Satya Nadella vezérigazgató hozzátette, hogy a Microsoft felsővezetőinek teljesítménybónuszai is jelentősen alacsonyabbak lesznek a tavalyihoz képest.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Nadella kiemelte, hogy a Microsoftnál továbbra is kiemelt fókuszt kap a generatív mesterséges intelligencia növekvő piaca, erre utalva arra, hogy a redmondiak januárban újabb több milliárd dollárt fektettek be a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-ba.

A szoftveróriás januárban jelentette be, hogy több mint 10 ezer alkalmazottat épít le egy újabb elbocsátási hullámban, tehát a munkaerőállomány közel 5 százalékát elkezdte lemorzsolni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról