Szerző: Koi Tamás

2023. április 26. 10:18

Több mint hetvenmilliószor kértek le adatokat a magyar gépjárműparkról

Az Ügyfélkapun elérhető egyik, ha nem a legnépszerűbb szolgáltatás a 2019-ben indult, kissé félrevezető nevű Jármű Szolgáltatási Platform, melyen keresztül ma már naponta több tízezerszerszer indítanak lekérést.

Van aki pusztán kíváncsiságból, de a többség alighanem használt autó vásárlása kapcsán fordul az Ügyfélkapun keresztül elérhető Jármű Szolgáltatási Platformhoz, azaz JSZP-hez, mely a nevével ellentétben semmilyen járművel nem szolgál(tat), a magyar rendszámmal rendelkező gépjárművekkel kapcsolatos információkkal (lásd lentebb) viszont annál inkább.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A platformot létrehozó Idomsoft mai közleménye szerint a JSZP-re az indulása óta eddig 70 millió lekérés érkezett, ami a nagyjából négymilliós hazai gépkocsiállomány alapján azt feltételezi, hogy minden egyes rendszámot átlagosan 17 alkalommal kérdeztek le az elmúlt négy évben a rendszerben.

Ha ez nem lenne önmagában elég, a cég szerint 2023 első negyedévében naponta átlag 20 782 felhasználó indított 63 806 lekérést, mindez pedig azt feltételezi, hogy a JSZP használata adott esetben nem csak hasznos, hanem egyesek számára remek szórakozás is egyben.

Az Ügyfélkapun történő belépést követően a felület tájékoztatást nyújt többek között a kiválasztott jármű 

  • alapvető műszaki adatairól,
  • származási és eredetiségére vonatkozó adatairól, beleértve az eredetvizsgálat során készült fényképeket,
  • forgalomban tartással kapcsolatos adatairól,
  • műszaki állapotáról,
  • futásteljesítmény-adatairól,
  • vagy épp arról, hogy érintett-e bármilyen 2019 óta bekövetkezett káreseményben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról