:

Szerző: Koi Tamás

2023. április 26. 10:18

Több mint hetvenmilliószor kértek le adatokat a magyar gépjárműparkról

Az Ügyfélkapun elérhető egyik, ha nem a legnépszerűbb szolgáltatás a 2019-ben indult, kissé félrevezető nevű Jármű Szolgáltatási Platform, melyen keresztül ma már naponta több tízezerszerszer indítanak lekérést.

Van aki pusztán kíváncsiságból, de a többség alighanem használt autó vásárlása kapcsán fordul az Ügyfélkapun keresztül elérhető Jármű Szolgáltatási Platformhoz, azaz JSZP-hez, mely a nevével ellentétben semmilyen járművel nem szolgál(tat), a magyar rendszámmal rendelkező gépjárművekkel kapcsolatos információkkal (lásd lentebb) viszont annál inkább.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A platformot létrehozó Idomsoft mai közleménye szerint a JSZP-re az indulása óta eddig 70 millió lekérés érkezett, ami a nagyjából négymilliós hazai gépkocsiállomány alapján azt feltételezi, hogy minden egyes rendszámot átlagosan 17 alkalommal kérdeztek le az elmúlt négy évben a rendszerben.

Ha ez nem lenne önmagában elég, a cég szerint 2023 első negyedévében naponta átlag 20 782 felhasználó indított 63 806 lekérést, mindez pedig azt feltételezi, hogy a JSZP használata adott esetben nem csak hasznos, hanem egyesek számára remek szórakozás is egyben.

Az Ügyfélkapun történő belépést követően a felület tájékoztatást nyújt többek között a kiválasztott jármű 

  • alapvető műszaki adatairól,
  • származási és eredetiségére vonatkozó adatairól, beleértve az eredetvizsgálat során készült fényképeket,
  • forgalomban tartással kapcsolatos adatairól,
  • műszaki állapotáról,
  • futásteljesítmény-adatairól,
  • vagy épp arról, hogy érintett-e bármilyen 2019 óta bekövetkezett káreseményben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 21:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.