:

Szerző: Koi Tamás

2023. április 24. 11:47

Közel a milliárdos mérföldkőhöz a világ legnagyobb mobilszolgáltatója

Karnyújtásnyira került a China Mobile ahhoz, hogy a világ legnagyobb mobilszolgáltatójaként egymilliárd előfizetőt szolgáljon ki, miközben az operátor ügyfeleinek több mint harmada már 5G-s elérést használ.

A kínai mobilpiaci szereplők negyedéves jelentései általában véve nagyjából annyi transzparens információval szolgálnak, mint általában véve a kínai cégek pénzügyi jelentései - a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának számító China Mobile azonban most mégis rendkívül közel került egy fontos mérföldkőhöz, ami felett illik kicsit elidőzni és ízlelgetni:

A mobilszolgáltató az első negyedév végén 983 millió ügyféllel rendelkezett, ami az erősen lassuló növekedés ellenére is azt feltételezi, hogy valamikor még az idén összejön az egymilliárdos előfizetőszám az operátor számára.

shenzen_5gpark

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A China Mobile negyedéves jelentéséből érdemes még kiragadni két további számot. Egyrészt a szolgáltató 5G-s hálózatát ma már több mint 363 millióan használják, ami a teljes előfizetői bázis mintegy 37%-a, másrészt az egy előfizetőre jutó átlagos havi mobiladat-használat a szolgáltatónál 14,7 GB volt a negyedév végén.

Igazából van egy harmadik, a helyi piaci állapotokat jól tükröző indikátor is, az egy SIM-re (vagy előfizetőre) jutó árbevétel, azaz az ARPU - ez a China Mobile-nál március végére 47,5 jüan volt, ami körülbelül 2370 forintnak felel meg napi árfolyamon átszámítva.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 08:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.