:

Szerző: Koi Tamás

2023. április 13. 13:14

Pletykát cáfoló pletykától hasalt el az Apple egyik beszállítója

Hosszú hónapok óta tartotta magát a pletyka, hogy az új iPhone-ok drágább kiadásain az oldalsó fizikai gombokat érintésérzékeny gombok váltják majd, a hét közepén azonban ez az elmélet megdőlni látszott, aminek nem kifejezetten örültek egyes beszállítóknál.

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzőjének neve az utóbbi években többször került a médiába az Apple újdonságait érintő pletykák egyik legfőbb forrásaként, most viszont alighanem szítokszóként használják az Apple egyik kiemelt beszállítójánál, a Cirrus Logicnál.

iphone15_sidebutton

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Persze mondhatnánk így jár az, aki vakon hisz a pletykákban, jelen esetben abban, hogy az új, idén megjelenő iPhone-ok Pro változatain érintésérzékeny gombok váltják majd az összes fizikai gombot. Nos Kuo szerint ez a terv végül a napokban dugába dőlt, és idén biztos marad minden a régiben, vagyis a rezgőmotorokat és érzékelőfelületeket szállító Cirrus Logic alighanem búcsút inthet néhány millió dollárnyi megrendelésállománynak.

Tekintve, hogy a cég termékeinek 88%-át az Apple vásárolja fel, kevéssé meglepő, hogy a pletykát cáfoló pletyka szárnyra kapásától nem különösebben lettek lelkesek a Cirrus Logic befektetői, a cég értékéból így néhány óra leforgása alatt több mint 12%-nyi rész párolgott el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 06:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.