Szerző: Koi Tamás

2023. április 5. 12:13

Most ugrálj, Mario!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) időről-időre beszámol komoly csempészfogásokról - most éppen hamis konzolokat és AirPods füleseket foglaltak le a pénzügyőrök Gyulánál egy közúti ellenőrzés során.

A vérlázítóan gagyi, többnyire egy-egy ikonikus modellhez feltűnően hasonlító játékkonzolokra a jelek szerint még mindig komoly kereslet mutatkozik a régióban, legalábbis erre utal egy frissen fogott csempészszállítmány, mely csaknem egymilliárd forint értékben tartalmazott hamisított konzoljátékokat, illetve AirPods füleseket.

02:52
 

2023.04.05. - Ez a Mario már nem ugrál

Még több videó

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Gyulán egy közúti ellenőrzés során találták meg egy bolgár rendszámú kamionban a több mint 20 ezer tételből álló árut, melynek értéke nagyjából 984 millió forint.

A NAV munkatársai az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően lefoglalták a termékeket és feljelentést tettek, miután a szakértő előzetes véleménye alapján valamennyi hamisítvány, amit a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Mondjuk ennek megállapításához a fenti videót látva nem is kell különösebb szakértelem.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról